Comença el Saló de l’Ensenyament a Barcelona
Des d’avui dia 16 al 20 de març torna el Saló de l’Ensenyament al recinte de Montjuic de Barcelona per oferir a l’alumnat la més àmplia oferta educativa per al curs 2022-23. Saló que es celebrarà conjuntament amb FUTURA, el saló dels màsters i postgraus, que obrirà divendres dia 18 de març.
El Saló de l’Ensenyament i FUTURA presentaran una vintena de títols nous per al curs 2022-23
Els graus relacionats amb les ciències socials i jurídiques i els màsters sobre ciències de la salut i àmbit digital seran els grans protagonistes entre la vintena de novetats que es presentaran al Saló de l’Ensenyament i FUTURA. Organitzats per Fira de Barcelona, orientaran als estudiants sobre els seus estudis i futur professional tot i reunint més de 250 expositors que donaran a conèixer tota l’oferta formativa per al curs vinent.
Les universitats catalanes, tant públiques com privades, amplien la seva oferta de cara al curs 2022-23 amb més d’una vintena de nous títols, entre graus i màsters. Tots ells es presentaran en el marc del Saló de l’Ensenyament, que se celebra del 16 al 20 de març als palaus 1 i 2 del recinte de Montjuïc, i de FUTURA, el saló dels màsters i postgraus, els dies 18 i 19 de març al Palau 2 del mateix recinte.
Dels graus que seran novetat el curs vinent, tres els oferirà la Universitat Rovira i Virgili (URV), dos la Universitat Ramon Llull (URL); dos la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), dos la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i un la Universitat de Barcelona (UB).
Entre ells, destaquen tres dobles graus que mantenen la tendència creixent dels últims anys, una modalitat d’estudis que mantenen la tendència creixent dels últims anys: en Dret i Relacions Internacionals (UAB), en Història i Història de l’Art (UB), i en Dret, Relacions Laborals i Recursos Humans (URV). D’altra banda, la majoria d’altres nous títols giraran a l’entorn de les ciències socials i la digitalització: un grau en
Intel·ligència Artificial (UAB); en Sociologia i Ciència Política i Administració (UOC); en Direcció d’Empreses Digital i Gestió d’Empreses en l’Àmbit Digital (URV); en Relacions Laborals i Recursos Humans (Esic-URV); i en Lideratge Transformador i Impacte Social (Esade-URL) o en Enginyeria de la Salut (La Salle-URL).
Una altra de les novetats que es presentarà al Saló de l’Ensenyament seran els Programes Acadèmics de Recorregut Successiu que oferirà la UPC l’any que ve i que permeten cursar un grau i un màster de forma consecutiva. En total es donaran a conèixer 10 programes, tots de l’àmbit de l’enginyeria.
La salut i el món digital lideren els nous màsters
Pel que fa als màsters de nova creació, les ciències de la salut i l’àmbit digital representen la meitat de les 13 novetats que es presentaran al saló FUTURA. Així, es donaran a conèixer els nous màsters de Farmacovigilància i Famacoepidemiologia (UAB) i en Dades Biomèdiques (participat per set universitats: URV,UAB, UdG, UdL, Uvic-UCC, i UPC), a banda d’un programa en Medicina Transfusional i Teràpies Cel·lulars i Tissulars (UAB).
Sobre transformació digital, s’oferiran els nous màsters en Mitjans Emergents de Cultura Digital (UPF), en Direcció de Màrqueting Digital i Xarxes Socials (La Salle-URL) i en Negoci Digital (Esade-URL), com a principals referents. També es proposarà el màster universitari Erasmus Mundus en Dinàmica de Sistemes d’Energies Renovables i l’Erasmus Mundus en Enginyeria i Gestió Costanera i Marítim, tots dos impartits per la UPC.