Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El President Aragonès i el seu Conseller d’Educació fan marxa enrere: els centres podran mantenir el currículum el curs vinent

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Les escoles i instituts de Catalunya “que ho considerin oportú” podran mantenir el currículum actual el curs que ve. Ho ha anunciat el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez-Cambray, en una compareixença urgent en el segon dia de vaga de la comunitat educativa. Això sí, els centres que ho desitgin podran aplicar els canvis des del setembre.

Justament, el primer esborrany del nou currículum per a primària i secundària havia posat en peu de guerra una part del sector i canviar-lo és una de les demandes de la protesta, convocada per a cinc dies.

Gonzàlez-Cambray ha explicat que els canvis “són imposats pel desplegament de la LOMLOE”, la llei del ministeri. “Volíem que hi participés tothom”, ha dit, i “hem fet un esborrany i hem obert un procés participatiu”. El conseller diu que han rebut més de 500 aportacions i que, amb les aportacions, “millorarem el currículum”.

El nou document, ha anunciat, es presentarà la setmana que ve.

En tot cas, ha explicat el conseller, els centres podran fer el canvi “de manera gradual”, tenint en compte “el trasbals” que els pot suposar.

Per què alguns docents critiquen el nou currículum?

D’entrada, alguns docents retreuen a la conselleria que el nou currículum se’ls fes arribar “durant el pitjor moment de la gestió de la covid als centres”, al gener, i que “només” se’ls va donar una setmana per valorar-lo i fer-ne aportacions”.

A secundària, afegeixen, s’imposa un canvi “profund de transformació educativa”, que s’haurà d’aplicar al setembre, “sense temps per a un debat pedagògic als centres”.  

Pels sindicats, els canvis curriculars a secundària i al batxillerat per al curs vinent s’han tirat endavant “amb presses i sense consultar”, i creuen que comportarà “un empobriment del nivell educatiu”, perquè se suprimiran o reduiran algunes matèries, tot i que s’ha fet marxa enrere amb la filosofia. Com que es vol dotar els centres de més autonomia, pensen que hi haurà instituts “de primera i de segona categoria”.

Fotografia: Una imatge del conseller d’Educació, González-Cambray, a la manifestació de Tarragona.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere