Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nou investigadors de centres de recerca o universitats catalanes i valencianes reben un ajut del CONSELL EUROPEU DE RECERCA per abordar grans qüestions científiques

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Consell Europeu de Recerca (ERC) ha anunciat avui els guanyadors de l’última ronda de beques de consolidació, destinades a donar suport als investigadors que es troben a la meitat de la seva carrera per establir els seus equips i dur a terme recerca pionera en totes les disciplines científiques. Com a part del programa Horizon Europe de la UE, 313 investigadors rebran uns 632 milions d’euros per explorar una gran varietat de qüestions científiques. Intentaran esbrinar, per exemple, com augmentar la seguretat del programari informàtic, què es pot aprendre de la història de la diplomàcia al sud-est d’Europa, com tractar les arítmies cardíaques o com accelerar la transició a un sistema baix en carboni. Aquesta nova ronda de beques crearà aproximadament 1.900 llocs de treball per a becaris postdoctorals, estudiants de doctorat i altre personal a 189 institucions d’acollida.

Entre els 313 investigadors seleccionats n’hi ha vuit que estan duent a terme els seus projectes en universitats o centres de recerca de Catalunya i un al País Valencià:

Isabel Almudi, Universtiat de Barcelona

Andreu Font, Institut de Física d’Altes Energies

Karim Lekadir, Universitat de Barcelona

Umberto Lombardo, Universitat Autònoma de Barcelona

– Antonio J Peña Monferrer, Barcelona Supercomputing Center

Sandro Shelegia, Universitat Pompeu Fabra

Alex Taylor, Universitat de Barcelona

Sergi Vidal, Centre d’Estudis Demogràfics

Carlos Martí-Gastaldo, Universitat de Valencia

Mariya Gabriel, comissària europea d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, ha dit: “els resultats d’aquesta ronda d’ajuts de l’ERC són un testimoni de la impressionant excel·lència de la recerca europea. Estic orgullosa que la UE pugui ajudar els millors investigadors a prosperar a Europa. Trobar noves solucions en els camps de l’energia, la salut o les tecnologies digitals només és possible si podem atraure i mantenir el talent científic. Felicitats a tots!” Els investigadors que han rebut ajuts de l’ERC són de 42 nacionalitats diferents i portaran a terme els seus projectes a universitats i centres de recerca de 24 estats membres de la UE i països associats a Horizon Europe. En aquesta darrera convocatòria, 2.652 sol·licitants han presentat propostes i un 12% d’ells rebrà el finançament. Els sol·licitants homes i dones van obtenir el mateix èxit en guanyar les beques. Més informació disponible en aquesta nota de premsa d’ERC.

Llista completa dels seleccionats

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere