Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Primera crida anual del Pla Serra Húnter per captar personal docent i investigador universitari amb criteris d’excel·lència internacional

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El termini per optar a 30 places en les categories de lector finalitza el 7 d’abril

El Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya promou amb l’SHP la incorporació a les universitats públiques de Catalunya de personal docent i investigador altament qualificat

Serra Húnter (SHP) ja ha obert la primera de les dues convocatòries anuals de contractació de personal docent i investigador a les universitats públiques catalanes amb criteris d’excel·lència internacional. Aquesta crida ofereix un total de 33 places, 30 corresponents a contractacions en la categoria de professorat lector amb voluntat de permanència (tenure-eligible lecturer) i 3 de professorat agregat (associate professor). L’objectiu d’aquestes convocatòries és la incorporació a les universitats públiques catalanes de personal docent i investigador altament qualificat i amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals.

Per a la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, el Pla Serra Húnter “és un programa pensat per retenir el talent i, alhora, atraure i recuperar el de fora amb criteris d’excel·lència que contribueix a incrementar encara més la qualitat del coneixement de què disposem actualment a les nostres universitats i que queda palès en tots els rànquings internacionals”.

Les persones seleccionades hauran de dur a terme tasques docents així com cooperar amb els grups de recerca existents i/o desenvolupar noves línies de recerca complementàries. Les ofertes s’engloben en els camps d’estudi següents: arquitectura, biologia,  economia, educació, empresa, enginyeria, estadística, història de l’art, informàtica, lingüística, psicologia, sociologia i telecomunicacions.

En el cas de les places de professorat lector, el termini per presentar candidatures ja és obert i finalitza el 7 d’abril, mentre que per a la plaça de professorat agregat va de l’11 d’abril al 5 de maig.

L’SHP s’emmarca en el nou model de personal acadèmic que el Departament de Recerca i Universitats promou per reforçar l’obertura social i la internacionalització de les universitats catalanes amb la voluntat d’avançar cap a una estructura docent més flexible i oberta al món.

El Departament i les 7 universitats públiques determinen anualment el nombre de contractacions de professorat permanent. En el cas de les contractacions que formen part de l’SHP, hi ha un cofinançament específic del Departament, tot i que són les universitats les que proposen els departaments beneficiaris dels contractes. Concretament, el Departament de Recerca i Universitats subvenciona el 50% de les retribucions bàsiques dels professors Serra Húnter.

L’SHP és una de les vies de contractació del personal docent i investigador (PDI) a les universitats públiques catalanes que, des de l’any 2003 –en què s’impulsa– ha significat 1 de cada 4 incorporacions de PDI.

Les persones candidates que s’incorporen al pla ho poden fer en quatre categories. En el cas de la figura del lector amb voluntat de permanència (tenure-elegible lecturer), l’SHP fomenta un model de carrera acadèmica més exigent en el moment de la incorporació inicial del professorat, però, en contraprestació, hi ha una disposició a facilitar-ne l’estabilització si passa les avaluacions respectives de la universitat i de l’SHP.

Les persones aspirants han d’estar en possessió del doctorat i disposar d’una trajectòria acadèmica excel·lent, preferentment amb experiència internacional. Per a les ofertes de professorat agregat, cal disposar d’almenys tres anys d’experiència postdoctoral. Les comissions de selecció estaran integrades per acadèmics, nacionals i internacionals, de prestigi reconegut.

Les persones guanyadores signaran un contracte amb la universitat corresponent com a professorat lector o agregat, segons que s’escaigui. Els salaris seran els fixats per les universitats catalanes. En el cas del professorat lector, la universitat es compromet a convocar un concurs d’agregat (una categoria permanent) en finalitzar el contracte, sempre que la persona hagi obtingut una avaluació positiva.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere