Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català impulsa un decret per reforçar el model d’escola catalana i dotar de major seguretat jurídica els projectes lingüístics dels centres / El Govern es solidaritza amb la vaga d’aquest dimecres

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat avui (22/03/2022) portar a consulta pública un projecte de decret de desplegament del règim lingüístic del sistema educatiu de Catalunya. Els objectius, segons el conseller d’Educació Josep Gonzàlez-Cambray,  són “reforçar el model lingüístic de l’escola catalana i dotar de major seguretat jurídica els projectes lingüístics dels centres educatius”. 

D’aquesta manera, es vol dotar el sistema educatiu d’un instrument jurídic que desenvolupi els principis de la Llei d’Educació de Catalunya, que encara no ha estat objecte d’un desplegament reglamentari. Aquesta setmana acaba el termini per donar resposta al TSJC sobre la sentència del 25% de català a l’escola.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que avui ha comparegut juntament amb la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu,  ha afirmat que “amb aquest nou decret assolirem un nou consens pedagògic, polític i social. El contingut del decret també serà treballat a la cimera d’entitats per tal de reforçar el model d’escola catalana. La llengua és prioritat pel país i per l’alumnat, i garanteix l’equitat i la cohesió social”.

Amb aquesta nova regulació, el Govern disposarà d’un instrument jurídic que desenvolupi els principis continguts a la Llei d’Educació per tal de dotar de major seguretat jurídica els projectes lingüístics dels centres. A més, la mesura suposarà disposar d’una eina clara que permetrà al Departament d’Educació millorar la prestació del servei educatiu i enfortirà el model d’escola catalana, la cohesió social i l’èxit educatiu de tot l’alumnat.

En aquest sentit, el titular d’Educació ha manifestat que “aquest nou marc normatiu tindrà en compte l’informe i les conclusions del Consell Lingüístic Assessor, l’evolució de les metodologies d’aprenentatge, les noves dinàmiques dins les aules i la realitat sociolingüística de cadascun  dels centres educatius del país. Ho farem donant resposta a la LEC, que diu que tot alumnat en acabar 4t d’ESO tingui domini oral i escrit de les dues llengües, i les proves així ho demostren”.

Gonzàlez-Cambray ha remarcat que “amb la nova normativa i el Pla d’impuls de l’ús del català aconseguirem més presència del català els propers cursos de la què tenim ara”.

Finalment, el conseller també ha avançat que demà el Govern se sumarà a les mobilitzacions contra la sentència del 25% amb una acció de suport a les portes del Parlament “contra una sentència judicial que ataca un model d’èxit”

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere