Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Milers de docents i estudiants de Catalunya es manifesten contra la sentència del 25% de castellà

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquesta nova jornada de vaga, amb un seguiment desigual entre el personal docent, arriba dos dies abans que s’acabi el termini que la justícia va donar a la Generalitat de Catalunya per aplicar la sentència

El món educatiu ha tornat a la vaga aquest dimecres, ara per protestar contra la sentència que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà, però també per defensar una “escola pública de qualitat i en català”.

Segons el Departament d’Educació, a partir de les dades comunicades pel 81,61% dels centres públics a les 12 del migdia, el seguiment de la vaga és del 6,49%.

Pel que fa al seguiment en els centres concertats, la incidència de la vaga és del 4,21% del personal docent, segons la comunicació del 56,52% dels centres.

A diferència de l’aturada de tres dies de la setmana passada, la convocatòria d’aquest 23M no és unitària, tot i que té un suport ampli.

Manifestacions a les quatre capitals

A més de la protesta laboral, s’han fet manifestacions a les principals ciutats catalanes. La de Barcelona, que ha sortit de la plaça Urquinaona, ha estat la més multitudinària. Segons la Guàrdia Urbana, hi han participat 7.500 persones.

Els manifestants han corejat consignes com ara “Per la llengua, per la terra, Catalunya en peu de guerra” i han arribat fins a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va dictar la sentència del 25%.

A Tarragona, la marxa ha partit de la plaça Imperial Tàrraco i ha anat fins a la porta dels serveis territorials d’Educació. En un manifest, els sindicats han criticat el que consideren la “submissió del govern” a l’Estat pel fet d'”acceptar” un 25% de castellà a les aules.

Girona, la manifestació ha sortit de la plaça Pompeu Fabra. Segons el sindicat USTEC, hi han participat 2.000 persones. Xifra similar a la que ha facilitat l’Ajuntament de la ciutat: 1.800 persones.

En el cas de Lleida, han estat uns 300 manifestants, segons la Guàrdia Urbana. Han sortit de la plaça Víctor Siurana i, després de recórrer el centre de Lleida, ha arribat davant dels jutjats, on s’han llegit els manifestos i s’ha cremat una bandera espanyola.

També es preveuen concentracions al vespre en algunes ciutats. En totes quatre marxes, llueix una mateixa pancarta: “La pública és en català”.


Vaga a tots nivells i mateixos serveis mínims

Amb el lema “La seva sentència, la nostra lluita”, estan cridats a la vaga els treballadors de tots els nivells educatius, des d’infantil fins a la universitat, tant de la pública com de la concertada, i també els estudiants d’instituts i universitats.

El seguiment de la vaga del sector educatiu a les 12h és del 6,49% als centres públics i del 4,21% als centres concertats

Segons les dades comunicades pel 81,61% dels centres públics a les 12h, el seguiment de la vaga de professionals del sector educatiu és del 6,49%. Pel que fa al seguiment en els centres de titularitat concertada, la incidència de la vaga és del 4,21% del personal docent, segons la comunicació del 56,52% dels centres.

Està convocat a la vaga d’avui tot el personal treballador dels centres públics, dels centres concertats i dependents del Departament d’Educació.

Els percentatges de participació i comunicació de la vaga segons els diferents Serveis Territorials són els següents:

Serveis territorialsParticipació centres públicsParticipació centres concertats
Baix Llobregat2,78%7,38%
Barcelona Comarques4,21%1,42%
Catalunya Central10,31%7,08%
Consorci d’Educació de Barcelona8,34%4,19%
Girona10%1,89%
Lleida4,06%0,48%
Maresme i Vallès Oriental5,35%2,13%
Tarragona7,51%1,18%
Terres de l’Ebre6,82%0%
Vallès Occidental4,74%9,91%
   
Catalunya6,49%4,21%

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere