Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Any Europeu de la Joventut: es posa en marxa la Xarxa Europea d’Aprenents

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Ahir va començar a Barcelona l’acte «La veu dels aprenents a l’Any Europeu de la Joventut 2022», que finalitzarà avui, 25 de març. L’acte, que organitzen la Comissió Europea, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Bertelsmann, convida els estats membres i les parts interessades a participar en activitats relacionades amb la promoció dels períodes d’aprenentatge i la representació dels aprenents a nivell estatal.

En aquesta ocasió, la Comissió Europea inaugurarà la renovada Xarxa Europea d’Aprenents, que donarà un nou impuls als programes d’aprenentatge professional i a la participació del jovent en aquest context.

Nicolas Schmit, comissari d’Ocupació i Drets Socials, ha declarat: «El 2022 és l’Any Europeu de la Joventut i és molt important que escoltem el jovent europeu en els temes que són importants per a ells. Els programes d’aprenentatge professional en són un, i ofereixen una oportunitat fantàstica al jovent per accedir al mercat de treball i desenvolupar les seves capacitats, i també a les empreses per formar i retenir nous talents. Em congratulo del rellançament de la Xarxa Europea d’Aprenents, que és un resultat concret del nostre paquet de mesures de suport a l’ocupació juvenil i constitueix una passarel·la d’accés al món laboral per a la pròxima generació.»

La Xarxa Europea d’Aprenents es va crear el 2017 en el marc de l’Aliança Europea per a la Formació d’Aprenents. D’ençà d’aleshores, els seus membres han participat en diverses converses d’alt nivell per tal de fer sentir la veu dels aprenents. El rellançament d’aquesta xarxa és una de les accions previstes en la iniciativa «Suport a l’ocupació juvenil» i contribueix a posar en pràctica el primer principi del pilar europeu dels drets socials, relatiu a l’educació, la formació i l’aprenentatge permanent inclusius i de qualitat. 

L’acte d’avui posa de manifest la importància d’incloure els aprenents en el disseny, la governança i la implantació de programes d’aprenentatge professional i en la seva representació a nivell estatal, i ho il·lustra amb exemples de bones pràctiques de diversos estats membres.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere