Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Politècnica de Catalunya portarà la gestió i explotació del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat (25/3/2022)a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) la gestió i explotació del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell.

La gestió i explotació del CFPA de Martorell per part de la UPC es prolongarà durant 15 anys, prorrogables 10 anys més. El procés de licitació es va posar en marxa l’octubre del 2020 després que el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), propietari de la instal·lació, obrís una consulta per definir conjuntament amb les empreses i organitzacions del sector de l’automoció les condicions i els criteris que havien de regir la gestió i explotació. L’objectiu d’aquest procés era l’acostament a les expectatives de les empreses licitadores i, sobretot, a les necessitats de qualificació professional del sector de l’automoció.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha expressat la seva satisfacció per la culminació del procés. “Ens vam marcar el repte de desencallar la gestió d’un equipament clau pel futur del país, i amb l’elecció de la UPC comencem a caminar per explotar tota la potencialitat d’un centre que permetrà consolidar la competitivitat del sector de l’automoció”.

En aquest sentit, la proposta de la UPC permetrà configurar el CFPA com a centre referent on s’impartirà la formació professional inicial, la formació professional per a l’ocupació i la formació programada per les empreses destinada al sector de l’automoció, amb la finalitat de garantir una oferta formativa adaptada a les necessitats del sector de l’automoció i afins.

A més d’aquest objectiu central, també es desenvoluparan altres activitats com la promoció de relacions de cooperació i intercanvi amb altres centres nacionals i internacionals de formació, el desenvolupament i prestació de serveis d’orientació professional i inserció laboral, la promoció de la innovació tecnològica i la recerca lligada a la formació, la realització d’activitats per a la sostenibilitat i preservació mediambiental en l’entorn de la formació, i la pròpia explotació de les instal·lacions del CFPA.

El Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell es va inaugurar el 2015 i fins ara es gestionava des del SOC. Amb la culminació del procés de licitació a la UPC, el Departament d’Empresa i Treball aposta per convertir l’equipament en un centre clau per consolidar la competitivitat del sector de l’automoció i de les empreses, millorant la productivitat i ajudant a la creació de llocs de treball i a la qualificació i requalificació contínua de les persones.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere