Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cinquè dia de vaga a l’educació, amb les negociacions encallades i protestes al carrer

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Guàrdia Urbana parla de 6.000 manifestants a Barcelona, i Educació xifra el seguiment de la vaga, al migdia, en un 8,44% al conjunt de Catalunya

La tongada de jornades de vaga de mestres i professors prevista per al març s’ha tancat aquest dimecres amb el cinquè i, per ara, últim dia de mobilitzacions.

Les negociacions entre els sindicats de docents que han convocat la vaga unitària i el Departament d’Educació estan encallades. Un desacord, han avisat des del comitè de vaga, que es podria traduir en més mobilitzacions.

Els representants de mestres i professors demanen la destitució del conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, i es queixen que no se’ls fan propostes per al curs vinent, sinó a més llarg termini.

La nova oportunitat per al diàleg és la taula sectorial, aquest dijous, però la portaveu del sindicat Ustec, Iolanda Segura, ha avisat que no s’hi asseuran si Educació no els presenta abans una proposta negociadora. “Una proposta que situï alguns punts de reversió de retallades”, ha apuntat Segura.

Teresa Esperabé, secretària general de la Federació d’Educació de CCOO, ha afegit que volen parlar del calendari, del currículum i el decret de plantilles.

I Bernat Pèlach, portaveu de la Intersindical-CSC, ha exigit canvis per al curs que ve: “No ens serveix de cara al 2025-2026. Al final, la situació crítica és ara.”

Aquestes són algunes de les reivindicacions dels docents:

6.000 persones a la manifestació a Barcelona

Els docents s’ha tornat a manifestar arreu del país. A la marxa de Barcelona, entre la plaça Universitat i la plaça Sant Jaume, hi han participat 6.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.

Els manifestants han cridat consignes com “No són cinc dies de vacances, són 10 anys de retallades”, “No és pel calendari, és estar educant en precari” o “On és, no el veiem, el 6%” i han portat pancartes amb els lemes “Bye, bye Cambray” o “Menys imposicions i més diàleg”.

A més, hi ha hagut protestes a Girona, Tarragona i Tortosa. En total, segons els sindicats, les protestes han aplegat 40.000 persones.

Girona, un centenar de manifestants han sortit al carrer sota la pluja i han acabat la protesta amb una concentració davant de la delegació del govern, a la plaça Pompeu Fabra.

A banda, sindicats de l’educació i d’estudiants han fet una crida a participar en una manifestació a Barcelona el 2 d’abril en defensa de l’actual model d’immersió lingüística i contra l’acord que reconeix el castellà com a llengua a les escoles.

Fotografia: Manifestació de docents a Girona, el cinquè dia de vaga a l’educació (ACN/Aleix Freixas i Gemma Tubert).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere