Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern Valencià autoritza les votacions sobre el canvi de jornada escolar en 204 centres educatius

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Les famílies de 203 centres votaran l’11 d’abril, mentre que en un centre d’Alberic la consulta es farà el dimarts 12 per ser dilluns festa local

Tots els centres autoritzats a consultar les famílies demanen implantar la jornada continuada a excepció d’un, que sol·licita jornada mixta

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport del Govern Valencià ha autoritzat les votacions de les famílies sobre el canvi de jornada escolar en un total 204 centres educatius d’Infantil i Primària que han sol·licitat canviar els seus horaris escolars i compleixen els requisits que estableix la nova Ordre 9/2022, de 25 de febrer, que regula les condicions i el procediment de sol·licitud i d’autorització de modificació de la jornada escolar en els centres sostinguts amb fons públics.

Es tracta de 24 centres educatius de les comarques d’Alacant, 42 de les de Castelló i 138 de les de València. Les famílies de 203 d’aquests centres votaran el dilluns 11 d’abril, mentre que en un centre d’Alberic es farà la consulta el dimarts 12 per ser el dilluns festa local en aquest municipi de la Ribera Alta.

Cada pare, mare o tutor o tutora legal de l’alumnat del centre, des d’Infantil fins a 5é de Primària, té dret a un vot, mentre que les famílies monoparentals o aquelles en les quals només hi haja un tutor o tutora legal disposaran de dos vots. Les famílies d’aquests 204 centres educatius que no puguen acudir a votar de manera presencial podran fer-ho per correu certificat entre el 4 i el 8 d’abril.

Aquesta planificació assegura que totes les famílies que inicien el pròxim 26 d’abril el procés d’admissió per al curs 2022-2023 sabran quina jornada escolar té el seu centre educatiu, haja variat o no respecte a la jornada actual.

Cal recordar que, per tal d’aprovar el canvi de jornada escolar en un centre, és necessari que el referende el 55 % del total del cens de les famílies.

Amb el nou procediment de jornada escolar s’elimina la revisió del model cada tres anys i, a partir d’ara, l’horari aprovat per les famílies es mantindrà fins que el consell escolar de centre decidisca tornar a iniciar un procediment de canvi.

Tipologies de jornades escolars

A banda dels dos models de jornada lectiva ja coneguts: la jornada partida, amb classes de matí i de vesprada, i la jornada continuada, realitzada íntegrament en un període únic de classes només de matí, la nova normativa introdueix un tercer tipus de jornada anomenada flexible o mixta, en què les classes es distribueixen en horari de matí i les vesprades que determine el centre.

Del total de centres educatius autoritzats a consultar les famílies, 203 proposen implantar la jornada continuada i només un centre de la comarca del Camp de Morvedre demana la jornada flexible o mixta.

Xifres de la jornada escolar d’aquest curs 2021-2022

Dels 1.437 centres d’Infantil i Primària sostinguts amb fons públics que hi ha en el sistema educatiu valencià, 787 (el 54,8 %) tenen jornada partida i el 45,2 %, 650 centres, jornada continuada. Aquesta radiografia dels horaris lectius no és homogènia en tot el territori, ja que a les comarques d’Alacant la jornada continuada és majoritària, amb 7 de cada 10 centres amb classes només de matí, mentre que tant a les comarques de Castelló com a les de València es dona la situació inversa.

Dels 498 centres que hi ha a les comarques d’Alacant, 361 (el 72,5 %) tenen jornada continuada i els 137 restants (el 27,5 %), jornada partida. A les comarques de Castelló hi ha 191 escoles: 58 tenen jornada continuada (el 30,4 %) i partida les 133 restants (69,6 %). A les comarques de València les proporcions són: un 30,9 % de col·legis amb jornada continuada, 231 dels 748 que n’hi ha, i els 517 restants (el 69,1 %) amb jornada partida.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere