Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Presentat un nou número de la “Revista Valenciana d’Estudis Autonòmics” amb el títol “La memòria valenciana a l’ADN del model valencià d’autogovern”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La consellera de Qualitat Democràtica ha presentat el número 66 de la ‘Revista Valenciana d’Estudis Autonòmics’ sobre ‘La memòria valenciana en l’ADN del model valencià d’autogovern’

Pérez Garijo ha anunciat que la següent edició de la publicació es dedicarà al 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha manifestat que “ni podem ni volem oblidar aquelles persones que van ser represaliades i empresonades per defensar el nostre autogovern, els nostres drets i la nostra llibertat”.

La consellera de Qualitat Democràtica ha presentat el número 66 de la ‘Revista Valenciana d’Estudis Autonòmics’ amb el títol ‘La memòria valenciana a l’ADN del model valencià d’autogovern’, una activitat que forma part dels actes commemoratius del 40é aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana que se celebra aquest any.

Pérez Garijo ha agraït la feina a totes les persones que han participat en aquest número “que té un significat especial perquè és la primera vegada que es dedica a memòria democràtica, una assignatura pendent fins fa molt poc pel nostre autogovern”.

La consellera de Qualitat Democràtica ha afirmat que “no es pot entendre l’autogovern sense la memòria democràtica” perquè la lluita pel dret d’autogovern enllaça directament amb la tradició democràtica anterior a la dictadura, un èxit que “no s’hauria aconseguit durant la Transició sense tota la mobilització i la lluita social anterior”.

Durant la seua intervenció, la consellera s’ha referit als crims comesos sobre la població civil a prop de Kíev, on s’han descobert fosses comunes i persones executades, “uns assassinats que veiem amb dolor i indignació i que ens recorden que això mateix també ha passat al nostre país i ha quedat impune”.

“Són raons més que suficients -ha continuat la consellera- per convidar-vos a llegir el monogràfic que acabem de presentar i que aborda la nostra memòria democràtica des de diferents perspectives”.

La presentació del número 66 de la ‘Revista Valenciana d’Estudis Autonòmics’ ha comptat amb la intervenció de les i els autors José Ramón Valero, José Ramón Juániz i Raquel Vanyó.

La publicació ‘La memòria valenciana a l’ADN del model valencià d’autogovern’ recull en tres parts diferenciades reflexions de diferents autors al voltant de polítiques de memòria, estudis temàtics i associacionisme. Els articles de la revista estan signats per: Ana Aguado Higón, Marc Baldó Lacomba, Pepa Blanes Martínez, Diego Blázquez Martín, Dolores Cabra Loredo, Vicente Carrasco Embuena, Eugeni Josep de Manuel Rozalén, Cristina Escrivà Moscardó,Vicent Gabarda Cebellán, José Ramón Juániz Maya, Francisco Moreno Sáez, Iñaki Pérez Rico, Mª Isabel Peris Muiños, José Ramón Valero Escandell, Raquel Vanyó Vicedo, Vicenta Verdugo Martí i Ángel Viñas Martín.

40è aniversari de l’Estatut d’Autonomia

Alhora, Pérez Garijo ha anunciat que el número 67 de la publicació es dedicarà al 40é aniversari de l’aprovació i l’entrada en vigor de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que coincidint amb l’esperit de celebració de l’Estatut “el proper número comptarà amb les aportacions, no només del món acadèmic, sinó també amb la col·laboració de valencians i valencianes que ens donaran la seua visió des d’altres àmbits com poden ser arts, esport o literatura”.

“Això ens permetrà fer un mosaic per donar compte de l’estat actual del nostre autogovern”, ha afegit la consellera de Qualitat Democràtica.

Número 66 de la Revista Valenciana d’Estudis Autonòmics: consultar ací

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere