Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

DiscoverEU: nova convocatòria perquè encara més joves puguin viatjar per Europa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

DiscoverEU, l’acció de la Comissió Europea que permet als joves de 18 anys d’explorar Europa principalment amb tren, obre la seva primera ronda de sol·licituds del 2022. A partir de demà, dia 7 d’abril, al migdia i fins el 21 d’abril al migdia, els joves que visquin en un país del programa Erasmus+ podran sol·licitar un dels 35 000 abonaments gratuïts.

La ronda de sol·licituds d’aquest any marca la incorporació de DiscoverEU a Erasmus+. Amb aquest canvi i gràcies al finançament suplementari de l’Any Europeu de la Joventut 2022, enguany hi haurà 70 000 abonaments disponibles: 35 000 en la ronda de sol·licituds que s’anuncia avui i 35 000 més en una segona ronda de sol·licituds prevista per al mes d’octubre. La integració a Erasmus+ també obre la porta a sol·licitants d’Islàndia, Liechtenstein, Macedònia del Nord, Noruega, Sèrbia i Turquia, que podran participar en l’acció per primera vegada.

El vicepresident per a la Promoció de l’Estil de Vida Europeu, Margaritis Schinas, ha declarat: «DiscoverEU ofereix més oportunitats que mai perquè el jovent viatgi. Celebrem la joventut amb l’Any Europeu de la Joventut. Ho devem a tota una generació que no ha pogut viatjar durant els dos últims anys. Bona sort a tothom!»

La comissària europea d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, ha declarat: «Avui oferim 35 000 oportunitats de viatjar per Europa al jovent de 18 anys, que se sumen als 130 000 abonaments que s’han concedit d’ençà de 2018. El nostre objectiu és de donar a tanta gent jove com sigui possible l’oportunitat de viatjar, descobrir llocs nous i fer coneixences que durin tota la vida. Molta sort a tothom que hi participi!» 

Els sol·licitants que emplenin correctament el test de selecció i siguin nascuts entre l’1 de juliol de 2003 i el 30 de juny de 2004 podran viatjant per Europa durant 30 dies entre l’1 de juliol de 2022 i el 30 de juny de 2023. Els qui fan els 18 anys en el segon semestre de l’any podran participar en la ronda de sol·licituds del mes d’octubre.

Ara, a més, els beneficiaris de l’abonament també rebran una targeta de descomptes DiscoverEU. Aquest nou servei donarà accés a més de 40 000 possibilitats de descomptes en transport públic, cultura, allotjament, alimentació, esport i altres serveis disponibles en tots els països que hi participen.

Per tal de potenciar la dimensió educativa de l’experiència DiscoverEU, les agències nacionals Erasmus+ organitzaran trobades i reunions informatives per preparar els joves viatgers per al seu viatge i per crear una experiència d’aprenentatge bastida pels mateixos participants. Amb aquestes trobades, DiscoverEU pretén fomentar debats sobre sostenibilitat, cultura i la identitat europea, entre d’altres temes. Es dona una gran importància a la inclusió. Els participants amb discapacitat o amb problemes de salut poden viatjar acompanyats. A més de cobrir les despeses de viatge també es proporcionarà ajuda individualitzada suplementària.

La Comissió fomenta els viatges sostenibles amb tren. Es fan excepcions per als qui tenen dificultats per arribar a l’Europa continental i iniciar aquí el seu viatge amb tren. Així, doncs, disposen de condicions especials el jovent de les regions ultraperifèriques, dels països i territoris d’ultramar, de les zones remotes i de les illes.

Rerefons

La Comissió va posar en marxa DiscoverEU el juny del 2018 arran d’una acció preparatòria del Parlament Europeu. S’ha integrat formalment en el nou programa Erasmus+ 2021-2027.

D’ençà de 2018, 860 000 candidats han sol·licitat un dels 130 000 abonaments gratuïts disponibles; segons la darrera enquesta de viatges, el 66 % dels participants va afirmar que era la primera vegada que viatjaven amb tren fora del seu país de residència. Per a molts també era la primera vegada que viatjaven sense pares ni altres adults i la majoria va manifestar que això els havia fet més independents.

L’experiència DiscoverEU els va permetre entendre més bé altres cultures i la història d’Europa. També els va fer millorar el seu nivell d’idiomes. Dos terços van afirmar que sense DiscoverEU no s’haurien pogut permetre de pagar el bitllet. S’anima els participants a esdevenir Ambaixadors de DiscoverEU i promoure la iniciativa. També se’ls anima a comunicar-se amb la resta de viatgers en el grup oficial DiscoverEU en línia per compartir les seves vivències i intercanviar consells, en especial pel que fa a experiències culturals i sobre com viatjar de manera digital i sostenible.

Per tal de presentar una sol·licitud, els candidats que compleixin els requisits han de respondre un qüestionari de cultura general sobre la Unió Europea i sobre altres iniciatives de la UE adreçades al jovent. Una última pregunta els convida a fer una estimació de quantes persones nascudes en dimarts presentaran una sol·licitud en aquesta ronda. Com més s’acosti l’estimació a la resposta correcta, més punts rebrà el candidat. Això permetrà establir una classificació dels candidats, que és la que marca l’ordre en què la Comissió els oferirà els abonaments fins que se n’esgotin les existències.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere