Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Sisena edició dels premis als millors treballs universitaris en l’àmbit del tercer sector, l’economia social o les cooperatives

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Hi ha més de 9.000 euros en premis per als millors treballs de final de grau, final de postgrau i final de màster que facin referència a l’economia social

El termini de presentació dels treballs s’obre aquest dimarts 12 d’abril i s’allarga fins el 16 de setembre

Dimarts vinent, dia 12 d’abril, s’obre el termini d’inscripció a la sisena edició dels Premis Economia Social. Els premis reconeixen els millors treballs universitaris de final de grau, final de postgrau i final de màster sobre temàtiques vinculades amb l’economia social, el tercer sector i el cooperativisme. Organitzats per la Fundació Roca Galès en el marc del Programa d’Economia Social de la Generalitat, hi ha més de 9.000 euros en premis. El termini de presentació dels treballs és obert fins al dia 16 de setembre.

Poden optar als premis els treballs que s’hagin presentat entre el 22 de setembre de 2021 i el 16 de setembre de 2022. En aquesta edició, i davant l’emergència climàtica que viu actualment el planeta, es valorarà especialment aquells treballs que vinculin l’economia social, el cooperativisme o el tercer sector amb la transició ecosocial cap a un model més sostenible que equilibri el desenvolupament econòmic i social amb els recursos limitats del medi natural.

L’objectiu dels premis és reconèixer aquells treballs universitaris que posin en valor noves maneres de produir, gestionar i consumir, en la línia de l’economia social i solidària. Alhora, es cerca el foment de l’especialització de professorat i alumnat en aquestes àrees de coneixement. En l’anterior edició es van presentar 36 treballs de 9 universitats catalanes. El premi especial va recaure en un treball de Raimon Carreras, estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre la qualitat democràtica en el cooperativisme.

Segons s’estipula en les bases dels Premis, aquests consten de fins a set reconeixements: el premi especial i els premis als millors treballs de final de grau, de final de postgrau i de final de màster, i el segon premi en cadascuna d’aquestes tres últimes categories. En el cas del premi especial i els tres primers premis, estan dotats amb 1.100 euros, i en el cas dels tres segons premis, amb 900 euros. En tots els casos, a més, es recompensaran amb tres 300 euros més en serveis i productes del mercat social.

Josep Vidal, director general d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat, va ressaltar en l’acte d’entrega dels premis de 2021 que en els últims anys s’ha aprofundit en la praxi de l’economia social, però que en paral·lel també s’està treballant en la teorització i la recerca. «Això ens ha de permetre anar treballant en la implementació d’un model transformador com aquest», va concloure. Els treballs guardonats amb els Premis Economia Social són una mostra d’aquesta tendència creixent.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere