Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EDITORIAL: Rectors universitaris: funcionaris o líders intel·lectuals?

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Cada vegada que critiquem una autoritat acadèmica els nostres comercials es neguitegen, perquè tenen por a les represàlies i que no tindrem publicitat de les universitats qüestionades.

Tenen raó d’estar espantats perquè tenim memorables cacicades de rectors que han retirat publicitat de les publicacions del nostre grup editorial de voluntaris, perquè els hem criticat.

De “poca pena” n’hi ha fins i tot als rectorats.

Però precisament avui voldríem felicitar a l’equip directiu i en concret al Rector de la Universitat de Barcelona que s’han atrevit a fer un comunicat públic criticant el CatalanGate.

Segurament nosaltres l’haguéssim fet diferent el document, hauríem concretat més les víctimes, però malgrat tot, reconforta tenir uns directius universitaris amb valors i sentit profund de la democràcia.

Si que és veritat que algunes de les víctimes són de la comunitat de la Universitat de Barcelona, però en els temps que corrent entre la classe dirigent de les nostres universitats, cal posar en valor el que han fet els de la UB.

I per que només els de la Universitat de Barcelona?

Ens preguntem de que serveix l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) o la Xarxa Vives d’Universitats que fins ara han estat incapaços de posicionar-se conjuntament en públic sobre el més gran espionatge modern de l’Estat espanyol en aquest període, que no paren de dir-nos de “democràcia consolidada” i que costa de creure-ho.

Certament que tenim algun rector fluixet de democràcia, però en conjunt són gent de valors provats.

El problema és que aquests rectors no son líders socials de res i encara de la seva comunitat universitària, però tenen un sentit de governança i d’incidència al País, molt pobre.

Sí n’hi amb el CatalanGate no son capaços de posicionar-se, que ens diran als estudiants i professors.

Un rector o rectora no és un “funcionari” amb el pitjor sentit, un rector o rectora és un líder intel·lectual que no pot callar davant tanta indecència com el CatalanGate.

Editorial en Àudio
Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere