Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El dilluns 2 de maig s’inaugurarà l’exposició al Palau Robert de Barcelona: “Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, 25 anys. Persones, coneixement i territori”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Dilluns dia 2 a les 13h s’inaugura l’exposició “UVic – UCC, 25 anys. Persones, coneixement i territori” a la Sala Cotxeres del Palau Robert. Presidirà l’acte Gemma Geis, consellera d’Universitats i Recerca, acompanyada per les autoritats acadèmiques de la Universitat; el senyor Josep Eladi Baños, rector, la Doctora Anna M. Sabata, secretària general, i la senyora Anna Erra, presidenta de la Fundació Universitària Balmes i alcaldessa de Vic. El periodista Antoni Bassas oferirà una breu ponència sota el títol “A Oxford també hi ha boira”.

L’exposició, comissariada per Anton Granero, director de l’ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies, proposa un recorregut pels 25 anys de la institució, la seva actualitat i perspectives de futur, però també un recordatori de la rica tradició acadèmica i universitària de la ciutat de Vic, estroncada pel Decret de Nova Planta de Felip V el 1717.  A partir de diversos plafons informatius i fotografies, la mostra s’organitza en set àmbits diferents: docència, recerca, internacional, comunitat, federacions i territori, Eumo i resum històric. En paraules de Granero, “Celebrem el 25è aniversari en un molt bon moment de salut, ja que la UVic-UCC es troba en un context d’expansió de la docència, la recerca i la comunitat i, sobretot d’expansió en el territori. És, doncs, el moment idoni per concebre una exposició com aquesta, que explica la UVic-UCC en totes les seves dimensions i que posa de manifest la seva capil·laritat territorial, i també és el moment indicat per portar-la a la capital del país”.

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya és un ens d’iniciativa pública territorial, amb una clara vocació de servei a la societat, compromesa a donar compliment als principis de transparència i control inherents a les entitats del sector públic. Dona continuïtat a una tradició de formació superior a la ciutat de Vic que es remunta a l’edat mitjana i desplega la seva activitat en els àmbits de la docència, la recerca i la transferència del coneixement en els camps que li són propis. A més, participa en activitats vinculades a iniciatives econòmiques, culturals i socials al territori on és present.

La seva missió és ser un motor de coneixement i d’innovació al servei del territori, i té una clara vocació internacional. Se centra en l’atenció als estudiants i en la seva formació global per tal que incorporin els valors de la creativitat individual, el rigor professional i el compromís social.

Va entrar el 2020 per 1ª vegada al rànquing mundial de les millors universitats del món, THE World University Ranking: el 2022 és ja la 4ª Universitat catalana i la 6ª espanyola. I és, també, molt jove: 3ª de Catalunya, i 131ª mundial.

L’exposició es podrà visitar, a la sala 4 i als Jardins de Palau Robert, fins al 19 de juny, i és d’entrada lliure.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere