Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Espai LaGranja, l’Espai d’Art Contemporani de Castelló i l’Escorxador – Centre de Cultura Contemporània d’Elx presenten els seus laboratoris d’investigació escènica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

‘Il ne s’agissait evidemment que de regarder des toiles’ de Néstor García, Empar Polanco, Inés Muñoz i Guillermo Ros, han sigut seleccionats per a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC)

‘Ta K ta’, de Salvador Rocher, Melodía García i María Palazón són els seleccionats per a L’Escorxador d’Elx

Máquinas’ de Norberto Llopis i Paula Pachón són els elegits per a Espai LaGranja  


 L’Espai LaGranja, espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment, adscrit a l’Institut Valencià de Cultura, presenta els projectes que desenvoluparà al llarg dels mesos de maig i juny a les instal·lacions de l’EACC, l’Escorxador Centre de Cultura Contemporània i Espai LaGranja

D’entre els 45 projectes presentats a la convocatòria pública, han sigut seleccionats els laboratoris ‘Il ne s’agissait evidemment que de regarder des toiles’ de Néstor García, Empar Polanco, Inés Muñoz i Guillermo Ros, per a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC); ‘Ta K ta’, de Salvador Rocher, Melodía García i María Palazón per a l’Escorxador d’Elx; i ‘Máquinas’ de Norberto Llopis i Paula Pachón per a Espai LaGranja.  

Els projectes han sigut seleccionats per una comissió formada per Ana Henar (APDCV), Isabel Abril (AVED), Jessica Martinez (Comitè Escèniques) i els responsables de programació de l’EACC, L’Escorxador i Espai LaGranja.

La pretensió dels tres centres creatius de cultura contemporània respecte a aquests laboratoris és la de protegir i valorar els processos d’investigació, més enllà de l’obtenció de determinats resultats o d’un producte o resultat final. La finalitat és el procés d’investigació i la pràctica artística en si mateixa. Espai LaGranja, EACC i L’Escorxador CCCE es reactiven com a llocs per a provar, pensar i equivocar-se, per a la reflexió i l’intercanvi.

Espai LaGranja és el centre de residències artístiques per a la dansa i les arts del moviment que es vol convertir en un lloc d’intercanvi de diàlegs i mirades plurals en aquests camps. El centre actua en diverses línies de treball per a incidir en el teixit creatiu i professional des de diferents contextos, la investigació, la creació, la internacionalització, la formació i la proximitat.

Laboratoris 2022

‘Il ne s’agissait evidemment que de regarder des toiles’ que es desenvoluparà a l’EACC, investigarà les possibilitats de l’espai expositiu i el ‘display’ d’obres d’art a partir de situar-lo dins del dispositiu escènic i interrogar-lo a través d’eines dramatúrgiques i coreogràfiques. 

A més, l’equip format per Néstor García, Empar Polanco, Inés Muñoz i Guillermo Ros vol qüestionar nocions com la construcció de l’espai, la temporalitat de les obres d’art (no solament les anomenades temporals com la música, la dansa o el vídeo), la importància del text i el rol del públic en ambdós contextos. 

‘Máquinas’ de Norberto Llopis i Paula Pachón, que es realitzarà a l’Espai LaGranja, és una investigació inspirada en part en el que Gilles Deleuze i Felix Guattari entenen com a màquines de desig i en les construccions ‘maquiniques’ de l’artista Jean Tinguely. 

En aquest projecte els creadors s’interessaran pel desig, pel gaudi que produeixen aquestes escultures mòbils que en certa manera ja freguen el coreogràfic, màquines que inviten a pensar què pot ser això que ens produeix plaer en aquests artefactes en moviment i per descomptat què pot significar portar-ho al cos, a una relació ‘maquinica’ amb el cos. 

Per la seua banda, ‘Ta k ta’, de Salvador Rocher, Melodía García i María Palazón, que tindrà lloc a L’Escorxador d’Elx, tracta d’entendre com se sent una persona que està entrant en la vellesa amb la seua mobilitat i amb el seu cos. L’equip buscarà els moviments que caracteritzen la vellesa per a poder portar-los a escena des dels seus propis cossos.

Fotografia: L’edifici de La Granja.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere