Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Institut d’Investigació Biomèdica de Girona: “Una crep per la recerca contra el càncer: campanya solidària al Vasarely de Girona”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Els beneficis de totes les creps de xocolata que se serveixin al Vasarely Centre i al Petit Vasarely el proper divendres 6 de maig es destinaran a la investigació del càncer a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).

Aquesta és la segona edició de la iniciativa, impulsada per la Vanessa Nueda, qui és supervivent de càncer i qui està al darrera del @elcrepdemivida. L’acció es reprèn després que l’any 2020 s’hagués de suspendre arran de la COVID-19.

Nova campanya solidària a la creperia Vasarely de Girona per recaptar fons per a la recerca contra el càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI). Es tracta d’una iniciativa impulsada per la supervivent de càncer de mama Vanessa Nueda, que se celebrarà el proper divendres 6 de maig. Durant tot el dia, els beneficis de les creps de xocolata que se serveixin a la creperia Vasarely i al Petit Vasarely de Girona es destinaran a la investigació del grup de Replicació Cromosòmica de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).

L’origen d’aquesta iniciativa es troba en el moment del diagnòstic de Nueda fa set anys i mig: “Jo sortia de menjar-me una crep de xocolata quan em van diagnosticar que tenia càncer de pit. Arran d’aquell diagnòstic vaig prendre la decisió d’escriure un blog i explicar la meva experiència a través de les xarxes socials”, explica Vanessa Nueda (@elcrepdemivida a Instagram). A partir d’aquí, Nueda ha tirat endavant diverses campanyes solidàries: “Ja havíem fet coses més materials, amb les quals el pacient podia tocar i millorar la seva qualitat de vida immediata, però, al final, la recerca és el camí”.

Els beneficis d’aquest dia es destinaran a la recerca del grup de Replicació Cromosòmica de l’IDIBGI, que lidera el Dr. Jordi Frigola. “Nosaltres estudiem la manera com les cèl·lules copien el seu material genètic per poder-se duplicar i créixer. Com que la majoria de tumors tenen proliferació cel·lular, és a dir, les cèl·lules van creixent, han de copiar el seu material genètic. Si sabem com la cèl·lula copia el material genètic podem interferir i dissenyar nous fàrmacs”, detalla l’investigador.

Aquesta és la segona edició de la crep solidària en col·laboració amb la creperia Vasarely de Girona. “Sempre estem disposats a fer qualsevol acte solidari i ajudar sempre que es pugui”, diu la propietària del grup Vasarely, Amanda Pi. De fet, la segona edició de la crep solidària contra el càncer estava prevista el 13 de març de l’any 2020 però la pandèmia i el confinament van obligar a suspendre-la.

En la  fotografia la impulsora de la iniciativa, Vanessa Nueda, amb el cap del grup de recerca en Replicació Cromosòmica de l’IDIBGI, el Dr. Jordi Frigola, i la propietària del grup Vasarely, Amanda Pi.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere