Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Més de 500 professionals d’infància i joventut es formen en l’acompanyament a nens, nenes i adolescents víctimes de violència sexual

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Drets Socials i Justícia de la Generalitat de Catalunya organitzen 14 sessions formatives on es treballa a partir de dues guies dirigides a professionals i familiars

Els departaments de Drets Socials i Justícia de la Generalitat de Catalunya han programat 14 sessions específiques sobre com actuar i detectar situacions de violència sexual en infants i adolescents. La formació es realitza a partir de les guies de recomanacions per a familiars i per a professionals quan hi ha una revelació de violència sexual en nens, nenes i adolescents, elaborades per l’Equip d’Assessorament Tècnic Penal de Barcelona.

Fins ara s’han format 370 persones i amb les sessions que resten pendents s’arribarà als 520 participants. La formació s’adreça a professionals dels Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA), direccions i equips educatius de centres i serveis de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), delegats i delegades de protecció de federacions d’entitats i d’educació en el lleure, professionals dels esplais i personal d’albergs, entre d’altres.

Les guies de recomanacions, titulades I ara, com t’ajudo? i I tu, saps com preguntar-me?, presenten directrius per ajudar familiars i professionals respectivament, i els orienten per saber afrontar l’acompanyament de nens, nenes, adolescents i joves que han de relatar els abusos sexuals i sotmetre’s a altres proves i procediments sovint poc ajustats a les seves necessitats i a la seva situació de vulnerabilitat.

Les recomanacions s’han dissenyat com a un material de suport i detallen les pautes d’actuació a seguir per part de les institucions i les persones adultes que es troben i/o actuen a partir de la revelació de la violència sexual. Aquests documents pretenen ser una eina més, orientada al treball interdisciplinar i interinstitucional amb l’objectiu de minimitzar l’impacte que aquesta experiència traumàtica pot tenir en la vida dels infants i joves que han estat víctimes de violència sexual.

La voluntat dels departaments és seguir ampliant la difusió d’aquestes guies a altres col·lectius professionals que estan en contacte amb infants, adolescents i joves.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere