Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’exposició “Catalunya Nord. 40 anys d’Arrels, 40 anys d’un país” recorre Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Amb aquesta exposició, l’Associació Arrels ofereix una mirada retrospectiva dels darrers 40 anys a la Catalunya del Nord

L’exposició “Catalunya Nord. 40 anys d’Arrels, 40 anys d’un país”, produïda per l’Associació Arrels, comença un itinerari per Catalunya, amb el propòsit de mostrar els principals esdeveniments dels darrers 40 anys a la Catalunya del Nord. A partir d’avui, es podrà visitar a Lleida, i en els propers mesos serà a Tortosa, Girona i Barcelona. El Departament de Cultura és l’organitzador del recorregut pel Principat, que té com a objectiu enfortir els llaços en matèria lingüística amb els altres territoris on es parla català, en aquest cas la Catalunya del Nord.

L’exposició mostra de manera pedagògica i didàctica una actualitat que permet veure com la ciutadania de la Catalunya del Nord ha protagonitzat lluites socials, ecologistes o culturals en defensa del territori. Episodis d’una actualitat que Ràdio Arrels ha anat recollint a través de les seves cròniques i emissions i que Èric Forcada, comissari de l’exposició, hi ha volgut incloure en forma d’il·lustracions sonores extretes dels arxius de la ràdio, accessibles mitjançant els codis QR referenciats a cada any de la retrospectiva.

La ruta de l’exposició per Catalunya comença a Lleida, on totes les persones interessades podran visitar-la del 17 de maig a l’1 de juny, al vestíbul de l’Escola Oficial d’Idiomes, que hi dona suport oferint el seu espai expositiu.

Durant la primera quinzena de juny serà a Tortosa, i durant la segona meitat del mes es podrà visitar a Girona. El setembre, abans de tornar a Perpinyà, s’exposarà a Barcelona.

L’Associació Arrels va néixer l’any 1981 a Perpinyà amb l’objectiu de promoure la llengua i la cultura catalanes a la Catalunya del Nord. La seva primera iniciativa va ser la creació d’una escola immersiva en català a Perpinyà. S’hi afegiria també Ràdio Arrels, una emissora que emet diàriament en català informacions, programes culturals i d’entreteniment. 

El 2021 l’entitat va celebrar els 40 anys amb el llibre 40 anys d’Arrels, 40 anys d’un país i amb l’exposició del mateix nom, que recull tota la trajectòria d’aquests anys.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere