Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern Valencià impulsa la cultura de la innovació entre els alumnes universitaris

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Generalitat Valenciana finança amb 35.000 euros cadascuna de les universitats públiques valencianes per a projectes que impulsin la cultura de la innovació

El Ple del Consell de govern ha autoritzat la subscripció de tres convenis de col·laboració amb la Universitat de València (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) per impulsar la cultura de la innovació entre l’alumnat universitari durant l’exercici 2022

En concret, la Generalitat finança amb 35.000 euros cadascuna de les universitats públiques valencianes per al desenvolupament de projectes d’innovació que fomentin activitats encaminades a impulsar i consolidar la cultura de la innovació entre l’alumnat de les cinc universitats públiques valencianes.

El projecte proposat per la Universitat Politècnica de València, anomenat ‘Generació espontània: difonent talent innovador’ planteja la realització de quatre activitats, on els estudiants seran els responsables del disseny dels continguts, de l’execució i del seguiment.

Les quatre activitats que tenen previst fer-se són, en primer lloc, unes jornades sobre ‘Ciutat, Sostenibilitat i Innovació’, on els estudiants podran compartir amb altres equips espanyols un prototip dissenyat al voltant de les construccions sostenibles.

En segon lloc, la celebració d’un congrés de generació espontània, que té per objecte ajudar els estudiants a la presentació dels seus projectes i resultats dins del marc acadèmic, on podran compartir experiències i aprenentatge amb la resta de grups.

En tercer lloc, l’organització d’una fira de generació espontània, que permetrà als estudiants donar a conèixer els seus projectes a la resta de la comunitat universitària, servint d’espai per ensenyar nous prototips.

Per acabar, el projecte s’acosta a estudiants no universitaris, ja que se celebrarà un seminari per al foment de l’esperit innovador a Batxiller, dirigit a despertar el talent entre els més joves. El seminari estarà dirigit pels estudiants universitaris que participin al programa i, a través de les seves experiències, tractaran de transmetre la cultura de la innovació als futurs estudiants universitaris.

Convenis amb la UV i UJI

Per la seva banda, la Universitat de València proposa el projecte ‘Foment de l’esperit emprenedor de l’alumnat universitari-Agrotec Alumni Startup’, dirigit a difondre el talent innovador al sector de l’agroalimentació entre l’estudiantat de la UV, contribuint a capacitar l’estudiantat en habilitats i competències relacionades amb la generació de propostes innovadores amb impacte al sector de l’agroalimentació.

Per això, la UV planteja la realització d’un hackathon al voltant de l’agroalimentació sostenible i saludable, on s’incentivaran les idees innovadores i originals.

Posteriorment tindrà lloc una jornada de retroalimentació entre l’estudiantat participant al hackathon i investigadors de l’àmbit agroalimentari, els participants tindran oportunitat de confrontar els seus projectes amb investigadors de l’àrea de treball relacionada amb la seva idea.

Amb aquesta acció, a més de fomentar les idees innovadores, es persegueix despertar entre l’estudiantat les capacitats per al treball en equip estimulant la motivació per a la futura inserció laboral, l’esperit emprenedor i l’autoocupació juvenil.

Finalment, el conveni signat amb la Universitat de Castelló té per objecte el desenvolupament del projecte ‘UJILab Innovació. Impuls de la cultura innovadora’, i té per objecte fomentar la innovació en l’alumnat universitari desenvolupant competències transversals de col·laboració multidisciplinària, agilitat en la presa de decisions, orientació a l’acció i capacitat de manejar-se en situacions d’ambigüitat i de canvi.

Les accions programades van encaminades a la promoció de noves iniciatives, mitjançant la interacció amb col·lectius clau per estimular la participació dels estudiants i potenciar la col·laboració amb altres iniciatives complementàries que es duen a terme a la universitat, tals com les impulsades per Espaitec o el parc científic.

A més, es donarà continuïtat al programa dissenyat l’any anterior, en el marc d’aquest mateix conveni entre la Generalitat i l’UJI per impulsar la cultura de la innovació, orientat a propiciar la realització de projectes innovadors per equips de treball conformats per estudiants universitaris.

Enllaçat amb tot això, es reforçarà la comunicació i la difusió de les activitats a través del web del programa, la utilització de xarxes socials, i l’elaboració de materials específics de difusió, com ara vídeos i notes de premsa, en totes les fases del projecte.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere