Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

AGROHEALTH 2022: Acció Climàtica, Agrotecnio i IRBLleida impulsen una convocatòria per a investigar de manera conjunta en els àmbits de l’agricultura i la salut

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural  de la Generalitat de Catalunya col·labora amb la Fundació Centre de Recerca en Agrotecnologia-Agrotecnio i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) en el llançament de la primera convocatòria de projectes de recerca conjunts en agricultura, alimentació, nutrició, i salut AgroHealth 2022.

En aquesta crida es donarà suport a projectes col·laboratius que ampliïn els límits del coneixement i uneixin l’agricultura, en el seu sentit més ampli, amb la recerca biomèdica. Segons les bases de la convocatòria, publicades a les pàgines webs dels centres de recerca, AgroHealth 2022 podrà finançar un màxim de tres propostes conjuntes amb un pressupost de fins a 45.000 euros per projecte, i amb una durada màxima de dos anys. Així mateix, en les iniciatives hauran de participar com a mínim un grup de recerca d’Agrotecnio i un altre de l’IRBLleida, perseguint la creació de noves col·laboracions que es puguin mantenir després de la seva finalització. La convocatòria roman oberta del 15 de maig al 15 de juny d’enguany.

Quant a les temàtiques, els projectes han de centrar-se en les necessitats mèdiques com l’obesitat, la diabetis o la síndrome metabòlica, entre altres; i la reducció dels residus nocius dels ingredients alimentaris, l’impacte de la intervenció nutricional en la malaltia o les interaccions entre nutrients i gens.

Així, el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, ha remarcat que “per al Departament d’Acció Climàtica és important que centres d’excel·lència com Agrotecnio i IRBLleida iniciïn col·laboracions en recerca, ja que els seus avanços ajudaran a fer una Catalunya més innovadora i saludable”.

Per la seva banda, el director d’Agrotecnio, Ignacio Romagosa, ha explicat que “esperem que les col·laboracions sorgides entre els nostres centres CERCA estableixin les bases d’un model multidisciplinari on l’agricultura i la salut vagin juntes atesa la seva important vinculació”.

I el director de l’IRBLleida, Diego Arango, creu que “aquest tipus d’iniciatives són fonamentals per a aconseguir crear sinèrgies entre el personal investigador d’Agrotecnio i l’IRBlleida, el que obrirà noves vies per a potenciar la recerca del territori”.

Agrotecnio i IRBLleida pertanyen a la Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (I-CERCA), que s’organitza segons un model de bon govern i de funcionament que permet assegurar l’eficiència, la flexibilitat de gestió, la captació i promoció del talent, la planificació estratègica i la capacitat executiva dels centres de recerca de Catalunya.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere