NOVA SECCIÓ “E-mails a LO CAMPUS DIARI”: Per què ESADE no utilitza el català en les seves comunicacions públiques?
E-mail: Per què ESADE no utilitza el català en les seves comunicacions públiques?
Primer de tot m’agradaria expressar que ESADE pot fer el que vulgui i és lliure d’expressar-se amb l’idioma que vulgui.
Llavors perquè fer-ne cap reflexió del fet que ESADE sempre s’expressa en espanyol, tant a Barcelona com òbviament a Madrid.
Doncs, pel DISCURS que hi afegeixen al seu comportament idiomàtic, que és elitista i denigrant per una cultura com la catalana.
ESADE que tantes vegades com pot, amaga que forma part de la Universitat privada Ramon Llull, es ven com una institució acadèmica global i no està per “regionalismes” idiomàtics. Curiosament però es llencen al món en espanyol, potser serà més conseqüent i útil fer-ho amb anglès.
ESADE fundada el 1958 presenta múscul publicitant la seva influència mundial i explicant-nos que és la quarta millor escola de negocis en formació executiva i jo me n’alegro, però jo em pregunto si tant bons són perquè estant d’esquena a la cultura i la llengua catalana.
¿Per què han estat incapaços de crear una “escola de negocis” genuïnament del País, en comptes de fer el que fan els altres, per molt bé que ho faci ESADE?
Dels 11.000 alumnes que cada any participen als cursos d’ESADE en les seves 3 àrees formatives: Business School, Law School i Executive Education, perquè mai hi ha la singularitat catalana.
Es clar si a l’aula nosaltres com a minoria desapareixem, no és d’estranyar que totes les comunicacions públiques siguin a la madrilenya.
Quedarà cursi, però jo estimo ESADE, però ells no estimen la cultura catalana.
Atentament, Montse Garcia antiga alumna d’ESADE
+++
Aquesta secció “E-mails a LO CAMPUS DIARI” és oberta a tothom que vulgui enviar algun text de màxim 300 paraules. Evidentment s’hauran identificar els autors a nosaltres, encara que si ho vol l’autor o autora del text, ho publicaren de manera anònima o amb pseudònim. E-mails a : locampusdiari@gmail.com