Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comencen les votacions entre els 10 noms finalistes per anomenar el segon nanosatèl·lit de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Arrenquen les votacions perquè els infokaires trïin com volen que es digui el segon nanosatèl.lit de la Generalitat de Catalunya. Durant les dues primeres setmanes de maig els infokaires han fet arribar les seves propostes a la web de l’InfoK, el programa informatiu infantil del Super3. Promogut pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), el concurs per batejar el nanosatèl·lit té l’objectiu d’incentivar les vocacions cientificotecnològiques i l’interès dels infants i joves per la nova economia de l’espai.

Un cop acabat el període de recepció, s’han rebut 256 propostes de noms, 50 més que les que es van rebre en la crida per posar nom al primer nanosatèl.lit català, que es va fer l’any passat, i de la qual en va sortir escollit el nom d’’Enxaneta’. Aquestes 256 propostes han arribat d’arreu de Catalunya i també d’Andorra i, fins i tot, de llocs tant distants com el Canadà, des d’on un seguidor del programa també ha fet arribar la seva proposta.

D’entre totes les propostes, el jurat format per l’equip de l’InfoK i pels responsables del llançament del nanosatèl.it n’han triat 10 que seran sotmeses, a partir d’avui, a la votació de tots els infokaires per triar-ne el seu favorit.

Els deu noms proposats que arriben a la final són:

  1. BORINOT
  2. CARQUINYOLI
  3. ESPIADIMONIS
  4. ESPURNA
  5. ESQUITX
  6. ESTEL
  7. GALET
  8. MENUT
  9. MINAIRÓ
  10. TAFANER

Aquests deu noms han estat proposats per 24 nens i nenes, ja que algunes propostes han estat repetides diverses vegades. A partir d’avui i fins dimarts 31 de maig es podrà votar en un apartat especial a la web del programa InfoK. El nom guanyador s’anunciarà en un acte que es realitzarà a primers de juny i els nens i nenes que l’hagin proposat guanyaran un viatge en globus per a ells i les seves famílies.

El segon nanosatèl.lit de la Generalitat de Catalunya s’enlairarà en els pròxims mesos i tindrà com a missió l’observació de la Terra amb la finalitat d’ajudar a controlar i combatre els efectes de la crisi climàtica.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere