Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La X “Jornada Ambiental Universitat de Barcelona-Família Torres” abordarà els reptes de la transició energètica per frenar l’emergència climàtica

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

«Parc eòlics, centrals nuclears, tecnologia blockchain… L’energia i el medi ambient a debat» és el títol de la X Jornada Ambiental que acollirà l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, el dilluns 30 de maig, a partir de les 10:00. Aquesta jornada, organitzada conjuntament amb Família Torres i el meteoròleg i professor de Física de la UB Tomàs Molina, aplegarà una dotzena d’experts amb l’objectiu d’analitzar el model energètic més adient per assegurar una transició energètica que doni resposta a l’emergència climàtica.

La sessió posarà l’accent en els reptes d’aquesta transició tant en l’àmbit estatal com de Catalunya, on encara avui les renovables representen una part molt petita del mix elèctric, és a dir, el valor que expressa les emissions de CO2 associades a la generació d’electricitat que es consumeix. L’acte es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de la UB.

A l’acte inaugural hi participaran el rector de la UB, Joan Guàrdia; el president de Família Torres, Miguel A. Torres, i el director científic i conductor de la Jornada, Tomàs Molina, que és professor de la Facultat de Física de la UB. La ponència inaugural anirà a càrrec de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que pronunciarà la conferència «La transició energètica: un projecte de país» en format vídeo.

Tot seguit, l’investigador Antonio Turiel, de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), parlarà dels reptes de la transició energètica. A continuació, la taula rodona «Energia verda i energies verdes transitòries a Catalunya, a debat» reunirà els experts Sarai Sarroca, directora del Servei Meteorològic de Catalunya; José María Baldasano, doctor en Ciències Químiques de la UB i catedràtic emèrit de la UPC; Alfredo García, enginyer de telecomunicacions i divulgador científic, i Carles Riba, president del Col·lectiu per a un Nou Model Econòmic i Social (CMES).

A la segona part de la jornada, Sergi Cuadrat, director tècnic d’ALLCOT Group, exposarà quin és el paper del blockchain en la descarbonització del sector energètic. La seva intervenció donarà pas a la taula rodona «Reptes econòmics i socials del nou model energètic», amb la participació dels experts Eduard de Ribot, representant de SOS Costa Brava; Tatiana Sibilia, del col·lectiu Extinction Rebellion; Jordi Martín, portaveu de la Comunitat Energètica Local (CEL) de Caldes de Montbui, i Adrián Fernández, de Greenpeace Espanya.

La directora general d’Energia de la Secretaria d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, Assumpta Farran, tancarà el bloc de ponències amb una intervenció sobre l’estratègia energètica a Catalunya.

Carlota Martí, cap de Comunicació de la Representació de la Comunitat Europea a Barcelona, presentarà les conclusions de la X Jornada Ambiental just abans de la cloenda de l’acte, que serà a càrrec de d’Ernest Abadal, vicerector adjunt al rector i vicerector de Personal Docent i Investigador de la UB; Miguel A. Torres, president de Família Torres, i Tomàs Molina.

El certamen finalitzarà amb el lliurament del VIII Premi Torres & Earth a la innovació ambiental, que té com a objectiu donar a conèixer i guardonar els estudis, els projectes, les experiències i les iniciatives que ajuden a preservar el medi ambient.

La X Jornada Ambiental se celebra en el marc de la Setmana de la Natura, del 22 de maig al 5 de juny, una iniciativa que impulsa la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) per conscienciar sobre la importància de protegir l’entorn natural.

Programa i inscripcions … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere