Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

7è dia de vaga a l’educació a Catalunya contra el conseller Cambray i per demanar millores

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Milers de mestres i professors s’han manifestat de nou en la protesta que coincideix amb la carta de més de 500 direccions de centres que denuncien una “sobrecàrrega de feina mai vista”

Aquest dimecres (25/5/2022) hi ha hagut una nova jornada de vaga a l’ensenyament públic: els docents dels centres educatius públics de Catalunya estaven cridats a aturar-se per tots els sindicats en protesta per les polítiques del Departament d’Educació.

La conselleria ha xifrat en 6,19% el seguiment de la vaga a escoles i instituts, segons les dades comunicades pel 81,67% dels centres públics a les 12 del migdia.

En aquest cas l’aturada era de tota la jornada laboral i també s’hi ha afegit el personal laboral del departament, segons ha anunciat el sindicat majoritari USTEC, que aquest dimarts ha reconegut que hi ha cert cansament i que preveuen menys seguiment.

Al migdia hi havia convocada una manifestació unitària al centre de Barcelona que ha acabat amb una concentració a les portes de la conselleria per fer-hi arribar les seves reivindicacions. Segons la Guàrdia Urbana, la manifestació ha aplegat 3.000 persones.

El seguiment no ha estat tan gran com en altres convocatòries. Iolanda Segura, portaveu del sindicat majoritari USTEC, ha assegurat que malgrat que ser “un dia de vaga amb molt suport del col·lectiu perquè estem a final de trimestre”, sí que hi ha “molt moviment i molta indignació” per part de la comunitat educativa.

Algunes escoles han optat per no fer vaga, però sí que han començat el dia amb protestes abans d’iniciar les classes.

És la setena convocatòria de vaga, continuació de les que van començar el mes de març i han continuat al maig, amb una vaga parcial dimarts de la setmana passada i aquest dimecres amb una de tot el dia.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere