Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

En marxa la Xarxa SPRING -“Sports and Politics Research Network”-

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Xarxa SPRING –“Sports and Politics Research Network”-, és una plataforma dedicada a la investigació sobre política, identitat i esports contemporanis.

És una xarxa d’investigadors internacional formada per membres acadèmics, periodistes esportius i altres professionals, l’objectiu de la qual és portar a terme activitats col·laboratives sobre esport, política i altres àrees relacionades, així com promoure la cooperació entre l’acadèmia, el govern, les empreses, les organitzacions esportives i la societat civil en general.

A la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya  es va presentar oficialment la setmana passada la xarxa SPRING.

Línies de recerca de la Xarxa

Com a mostra de les línies de recerca de la Xarxa, els autors i integrants del grup van parlar d’alguns dels seus treballs en l’acte de presentació.

En el cas de La ‘disneyització’ del futbol, de Xavier Ginesta, l’autor va comentar que la seva obra repassa l’evolució de la indústria del futbol de les últimes dècades per entendre la forma amb què aquest esport ha anat integrant les característiques històricament associades a la principal empresa d’entreteniment mundial: The Walt Disney Company. El llibre analitza les dinàmiques comercials i comunicatives que afecten el futbol professional i es fixa especialment en la influència de Disney en la gestió actual de les organitzacions esportives.

Per la seva banda, l’autor de “Football, Place and National Identity”, David Storey va explicar que l’esport i, principalment el futbol, reflecteix les complexitats de les identitats ètniques i nacionals, atès que és un mitjà a través del qual s’expressen i es reprodueixen lleialtats. La seva obra se centra en les connexions entre el futbol, la identitat i la política i, en concret, en les causes i reaccions sobre els canvis de futbolistes que van néixer en un país però que representen la nació en la que s’han criat.

Finalment, Russell Holden, autor de “Cricket and Contemporary Society in Britain”, va destacar la importància del criquet a la Gran Bretanya. La seva obra investiga l’estat de declivi d’aquest esport en la societat britànica contemporània i reflexiona sobre el significat i la rellevància del criquet, un esport que actualment es continua percebent com a profundament tradicional i conservador. En el seu treball, Holden se centra bàsicament en com el criquet ha afrontat canvis socials més amplis i com això ha exigit una adaptació per part de les autoritats governamentals de l’esport.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere