Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Centre del Carme Cultura Contemporània de València celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb exposicions, tallers i activitats per a tota la família

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La mostra ‘Emergency on Planet Earth’, tallers infantils i les noves entregues de ‘CCCC Podcast’ i ‘Creació sense barreres’ conviden a reflexionar sobre l’atenció del planeta

-Del 4 al 12 de juny la problemàtica mediambiental serà l’epicentre de l’activitat en el CCCC

El Centre del Carme Cultura Contemporània destaca per la seua implicació en la conscienciació sobre l’atenció del medi ambient a través de la cultura i l’art contemporani. Per això, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient i del Dia Mundial dels Oceans, que tenen lloc el 5 i 8 de juny, respectivament, el CCCC proposa diferents activitats que conviden a reflexionar a la ciutadania sobre l’estat crític en què es troba el nostre planeta.

“Volem impulsar a través de l’art i la cultura contemporània una visió en positiu de la situació d’emergència climàtica que vivim, en què convidem cada persona a passar a l’acció. La repercussió de les nostres accions individuals, quan se sumen, poden fer un gir als esdeveniments, però per a aconseguir-ho necessitem que continue creixent la sensibilitat i el compromís amb el planeta. Aquest és el nostre desig des del CCCC i el traslladem amb èmfasi a la nostra programació expositiva i cultural, perquè el futur és ara”, assenyala el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

‘Emergency on Planet Earth’

Una de les apostes més transgressores d’enguany en el Centre del Carme és, sens dubte, ‘Emergency on Planet Earth’, una exposició que romandrà oberta fins al 4 de setembre i en la qual diversos artistes urbans nacionals i internacionals ofereixen una reflexió sobre temes com el calfament global, el canvi climàtic, la contaminació, la desforestació, la degradació del sòl, l’esgotament dels recursos energètics, l’escassetat de l’aigua, la pèrdua de la biodiversitat, la incessant producció de residus, la superpoblació, la contaminació dels oceans i el fem espacial. Dotze instal·lacions artístiques de grans dimensions en l’emblemàtica Sala Ferreres-Goerlich, cada una de les quals aborda una problemàtica mediambiental diferent. Dotze problemes que en són un: l’emergència climàtica en el planeta Terra.

Tallers infantils

En la seua aposta per arribar a totes les edats, el Centre del Carme posa especial interés en la programació cultural dirigida als més xicotets, amb activitats que ajuden a visibilitzar les problemàtiques mediambientals.

Així, els dies 4 i 11 de juny, el CCCC celebra dos tallers infantils impartits per artistes de l’exposició ‘Emergency on Planet Earth’, que busquen sensibilitzar les noves generacions sobre el canvi climàtic i desenvolupar les seues habilitats i la seua passió per l’art urbà.

El dissabte 4 de juny, en tres sessions que se celebraran a les 11.00, a les 12.15 i a les 13.30 hores, l’artista Deih oferirà un taller per a xiquets i xiquetes a partir dels tres anys, en el qual es reflexionarà sobre el fem espacial. Els menors de 6 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult per a la realització de l’activitat, que és gratuïta amb inscripció prèvia.

El dissabte 11 de juny, en el mateix horari, l’artista Xelon serà l’encarregat de fer un taller per a xiquets i xiquetes a partir dels 12 anys, en el qual tractarà les causes i conseqüències de la contaminació. L’activitat serà també gratuïta amb inscripció prèvia.

Una nova entrega de ‘Creació sense barreres’ i ‘CCCC Podcast’

El Centre del Carme ha volgut també fer coincidir la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient amb l’estrena d’una nova entrega de ‘Creació sense barreres’, la sèrie audiovisual produïda pel Consorci de Museus, i ‘CCCC Podcast’, l’acabat d’estrenar espai radiofònic del centre.

El nou episodi de ‘Creació sense barreres’, la sèrie audiovisual en què el periodista cultural Juan Antonio Gallart entrevista els artistes i comissaris de les exposicions del Consorci de Museus, té com a protagonista Vinz Feel Free, un dels artistes urbans més influents i reconeguts d’Europa, que és, a més, amb Jose Luis Pérez Pont, comissari de l’exposició ‘Emergency on Planet Earth’. Les seues figures compostes per fotografies de cossos humans nus amb caps d’animals s’han convertit en referent de l’art de carrer vinculat a la defensa del medi ambient, així com una representació de la pura llibertat que caracteritza els espais naturals encara verges de la intervenció de l’ésser humà. L’entrevista completa, d’aproximadament 30 minuts, es pot veure en el canal de Youtube de la institució cultural.

Per la seua banda, la nova entrega de ‘CCCC Podcast’, el nou format radiofònic que dona difusió a la completa agenda del centre d’agitació cultural, se centra també en la conscienciació mediambiental de la mà de l’exposició ‘Emergency on Planet Earth’. Amb aquest programa en 20 entregues, realitzat per la periodista Amalia Garrigós i l’artista sonor Edu Comelles, el CCCC s’ha convertit en el primer museu valencià a disposar d’un suport de difusió especialitzat en format podcast i disponible en línia en les plataformes IVOOX, Spotify, Amazon Music i Apple Music.

Una setmana plena d’activitats, propostes visuals, sonores i audiovisuals per a conscienciar en positiu a través de la cultura sobre l’estat d’alarma en què es troba el nostre planeta.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere