Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català aprova un acord de col·laboració en matèria educativa entre Educació i la Regió Acadèmica d’Orleans-Tours

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’acord preveu els intercanvis d’alumnat i professorat, i dels projectes educatius entre centres catalans i francesos, entre altres iniciatives

Un dels principals objectius és incrementar el coneixement per part de l’alumnat català de la llengua francesa

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat un acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i la Regió Acadèmica d’Orleans-Tours per promoure un seguit d’accions conjuntes en matèria educativa. Un dels principals objectius de l’acord és incrementar el coneixement per part de l’alumnat català de la llengua francesa. El conveni s’emmarca en un seguit de programes de mobilitat que Educació du a terme per a alumnat i professorat de diferents etapes educatives, i  tindrà una durada de quatre anys. L’acord s’afegeix als ja existents amb Montpeller, Quebec, Grenoble, Lió,  Borgonya, Provença–Alps–Costa Blava i Bretanya.

En l’àmbit de l’educació general, s’estableixen els principals objectius a assolir:

-Desenvolupar i promoure l’ensenyament de les seves respectives llengües a través de programes d’intercanvi de professorat i alumnat, i visites d’estudi.

-Promoure i dur a terme el programa de mobilitat individual de l’alumnat a mitjà termini promovent la immersió completa dels estudiants.

-Impulsar el desenvolupament de la cooperació entre les seccions europees de la Regió Acadèmica d’Orleans-Tours i les seccions franceses a Catalunya.

-Desenvolupar associacions entre escoles de primària i de secundària per a la realització de projectes educatius conjunts.

En matèria de formació professional, destaquen les actuacions següents:

-Aprofundir, desenvolupar i enfortir les relacions existents entre la Generalitat i la Regió Acadèmica d’Orleans-Tours a través d’iniciatives encaminades a establir vincles estrets entre centres educatius d’FP.

-Fomentar accions educatives entre els alumnes per incrementar el seu coneixement d’altres idiomes i cultures de l’espai europeu, i la seva competència plurilingüe.

-Promoure intercanvis educatius en l’àmbit de la formació professional inicial.

-Impulsar la realització de pràctiques per part d’alumnes en altres institucions de formació o empreses del territori de l’altra part.

-Promoure estades o intercanvis de professors de formació professional inicial, i professors de llengua francesa i catalana, per dur a terme activitats pedagògiques o per a la seva pròpia formació.

-Fomentar la cooperació entre els centres de formació professional inicial.

Facilitar l’intercanvi d’informació, experiències i pràctiques en les àrees de formació seleccionades

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere