Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Reforçat a Catalunya el PROGRAMA DE PRÀCTIQUES de l’Acadèmia Regional sobre les Nacions Unides que dona suport a estudiants de màster i doctorat que volen iniciar una carrera internacional

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, signa un acord de col·laboració amb l’Acadèmia Regional sobre les Nacions Unides (RAUN), que manté una sessió per primer cop a Barcelona

El programa RAUN té una durada de 9 mesos i comporta projectes de recerca pràctics en diferents organitzacions mundials de prestigi

Vint-i-dos estudiants catalans participen en aquest programa gràcies a la col·laboració impulsada per la Delegació del Govern a Europa Central i el Consell Interuniversitari de Catalunya

La consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Gemma Geis, ha posat avui en valor el “talent que emergeix de les nostres universitats, com ho demostra el fet que més de la meitat dels seleccionats en el programa RAUN procedeixen d’universitats catalanes. Això dona prestigi i és un reconeixement internacional al nostre sistema de coneixement”. Geis ha fet aquestes declaracions durant la inauguració d’una sessió de l’Acadèmia Regional sobre les Nacions Unides (RAUN) que, per primera vegada, es reuneix a Barcelona. Amb el lema “Un enfocament comú per no deixar enrere ningú: reducció de les desigualtats mitjançant la innovació”, aquest organisme celebra diferents ponències i debats al llarg de tres dies a la seu del Departament de Recerca i Universitats.

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, que ha donat la benvinguda als participants, ha manifestat que “Catalunya sempre ha estat compromesa amb la construcció d’un món més just i pacífic amb el multilateralisme en el centre, i és per això que estem encantats de donar la benvinguda al programa RAUN i participar en aquesta sessió d’obertura a Barcelona.” “El camí del multilateralisme no és fàcil, però és l’únic que tenim”, ha afegit.

El programa de pràctiques de la RAUN dona suport a estudiants de màster i doctorat que volen iniciar una carrera internacional i permet als seleccionats realitzar projectes de recerca pràctics, al llarg de 9 mesos, en diferents organitzacions mundials de prestigi com ara l’Organització de les Nacions Unides (ONU), l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) o el centre Ban Ki Moon.

Enguany, el nombre de participants catalans ha crescut i més de la meitat, 22 dels 41 estudiants seleccionats, procedeixen d’universitats de Catalunya. Concretament, pertanyen a la Universitat de Barcelona UB), Universitat de Girona (udG), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat Ramon Llull (URL), Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Universitat de Lleida (UdL). L’any passat, un total de 15 estudiants de màster així com doctorands de les universitats catalanes van poder participar per primera vegada en aquest programa.

Fruit d’aquesta experiència, la consellera Geis i el fundador i president emèrit de la RAUN, Billy Batware, han signat un conveni de col·laboració estable amb l’objectiu principal de promocionar el programa de voluntariat internacional de la RAUN entre els estudiants de màster i doctorat de les universitats catalanes, i així donar suport a la inserció laboral de les persones joves estudiants i titulades universitàries en la seva transició al món laboral.

Les universitats del sistema universitari català tenen experiència en l’organització de pràctiques internacionals en empreses per a estudiants i titulats, i coincideixen en l’objectiu d’establir una col·laboració amb la RAUN i així promoure programes d’educació superior internacionals i multidisciplinaris per a la formació de joves en temes relacionats amb les Nacions Unides i la cooperació internacional.

La Delegació del Govern de Catalunya per a Europa Central, amb seu a Viena, igual que la RAUN, ha actuat com a impulsora i facilitadora de la cooperació entre aquest organisme i el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere