Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Adolescents de Sarrià – Sant Gervasi de BCN i jovent migrat no acompanyat creen músiques urbanes i llegeixen un manifest contra el racisme social i institucional

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Fundació Guné i l’Associació Dëkkandoo, en col·laboració amb Tanquem els CIE, organitzen el 16 de juny un acte de sensibilització a Barcelona amb jovent migrat no acompanyat i alumnat de l’Institut Montserrat, l’Institut Costa i Llobera i el 19@ Centre de formació 

A l’acte es mostrarà cartelleria antiracista i peces de música urbana creades pel jovent, es llegirà un manifest escrit per ells mateixos i es farà un debat amb associacions antiracistes, en el marc d’un projecte que vol combatre el racisme a través de l’art i de l’intercanvi

El proper dijous, 16 de juny, l’Espai Jove Casa Sagnier i l’Institut Montserrat de Barcelona acolliran un acte per sensibilitzar la ciutadania sobre el racisme social i institucional a través de peces artístiques creades per joves. Hi han participat joves migrants no acompanyats i alumnat de l’Institut Montserrat, l’Institut Costa i Llobera i el 19@ Centre de formació.

Durant l’acte es farà una exposició de cartells i es mostraran cançons de música urbana. Joves d’instituts i joves migrats llegiran un manifest creat per ells mateixos arran de les cançons. 

Així mateix, es farà una taula de debat on el mateix jovent i representants d’entitats i moviments reflexionaran entorn el racisme social i institucional i de com l’art és una eina de transformació social. Hi participaran Kaire Ba Dejuan (Cnaae Catalunya), Mercè Duch, (Tanquem els CIE), Yaguemar Diagne (Associació Dëkkandoo), una alumna dels instituts i un jove migrant. Moderarà el debat Anna Alié (Fundació Guné).

Aquest acte s’emmarca en el projecte “Contra l’odi, fer art. Per una societat antiracista”, que la Fundació Guné i l’Associació Dëkkandoo van iniciar el novembre de 2020. El projecte es dirigeix a alumnat de diversos instituts del districte barceloní de Sarrià – Sant Gervasi i també a jovent migrat no acompanyat i extutelat. 

A través de la metodologia de l’aprenentatge i servei, i la utilització de la música urbana i les arts visuals i plàstiques, els i les joves creen material de sensibilització dirigit al seu entorn (escola, família, comunitat) en contra del racisme.

L’objectiu d’aquest projecte és contribuir a processos de transformació social a Barcelona cap a la igualtat de drets i oportunitats de totes les persones sense ser discriminades per raó de color de pell, origen nacional o ètnic, cultura, religió o gènere.

Dia i hora: Dijous, 16 de juny, a les 12 h

Lloc: Espai Jove Casa Sagnier (c/ Brusi 51-61), Sarrià-Sant Gervasi, Barcelona.

A les 12h. Taula de debat amb joves (a la sala d’actes de l’Institut Montserrat, accés des del jardí de Casa Sagnier). Hi participen: Kaire Ba Dejuan (Cnaae Catalunya), Mercè Duch, (Tanquem els CIE), Yaguemar Diagne (Associació Dëkkandoo), alumna dels instituts i jove migrant. Modera: Anna Alié (Fundació Guné)

A les 13.30h. Lectura del manifest per al tancament dels Centres d’internament d’estrangers, l’abolició de la llei d’estrangeria i fi de les deportacions. Manifestcreat a partir de les cançons escrites per l’alumnat dels instituts i els joves migrants.

A més, entre 11:30 i 12 es podrà visitar una mostra de la cartelleria i les cançons creades per l’alumnat a l’Espai Jove Casa Sagnier. A les 12h es farà un taller de teatre a l’Institut Montserrat amb 60 alumnes del centre per debatre sobre situacions de racisme, a càrrec de Teatre Pa’Tothom. Al final de l’acte (13.45h) hi haurà un concert de Walabook Música i pica-pica.

Sobre la Fundació Guné

La Fundació Guné és una fundació de cooperació internacional compromesa amb la defensa dels drets civils, socials i econòmics de les poblacions més pobres de Senegal. A Catalunya treballa per promoure una societat compromesa i activa en la construcció d’un món més just i equitatiu.

L’entitat acompanya processos de desenvolupament amb enfocament de drets humans, gènere i desenvolupament socioeconòmic, fomentant la coresponsabilitat i la participació activa dels beneficiaris i beneficiàries en el seu propi desenvolupament.

La Fundació Guné forma part de LaFede.cat – Organitzacions per la justícia global i s’orienta a partir dels principis ètics recollits al codi de conducta de la federació.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere