Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Writing for the biomedical sciences”: Oferta de beques per al curs en línia d’anglès biomèdic

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Fundació Dr. Antoni Esteve i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) posen en marxa la quarta edició de “Writing for the biomedical sciences”, un nou curs online que es dirigeix a tots aquells que desitgen millorar les seves competències en redacció científica en anglès. Aquesta nova edició començarà el pròxim 28 de setembre de 2022. La Fundació Dr. Antoni Esteve ofereix fins a 15 beques per poder accedir al curs online: 10 bonificacions del 50% de l’import de la matrícula i 5 bonificacions del seu import total. 

La nostra primera iniciativa, el curs Com redactar un article científic online, permet familiaritzar-se amb l’estructura i la redacció d’un article científic. En aquesta segona iniciativa no només es treballa l’estructura de l’article científic sinó que també es proporcionen eines per redactar articles científics d’una manera correcta i adequada, partint dels principis de la redacció científica en anglès: precisió, simplicitat, fluïdesa i concisió. Així mateix, aporta un coneixement pràctic sobre el procediment de publicació d’articles científics. A diferència d’altres cursos online, cada alumne tindrà l’oportunitat d’aplicar les lliçons apreses en el seu propi manuscrit, com a part de les activitats del curs.

El curs s’ofereix dintre de l’oferta de recerca, transferència i emprenedoria de l’Escola de Doctorat de la UOC i es dirigeix especialment a estudiants, graduats i postgraduats d’àrees biomèdiques (biologia, biotecnologia, medicina, infermeria, etcètera). Tanmateix, els professionals de la traducció en l’àmbit científica també se’n poden beneficiar.

Si bé el curs ha estat una iniciativa pròpia de la Fundació Dr. Antoni Esteve, també ha comptat amb el recolzament i experiència de la UOC tant en el seu disseny com en la seva execució. L’equip docent del curs el formen John Giba, com a professor expert, i Salvador Macip com a professor de la UOC amb àmplia experiència en redacció científica i gestió d’eines docents.

Metodologia i continguts

A través de lectures i exercicis, els alumnes aprendran a organitzar adequadament la informació de l’article científic i utilitzar el llenguatge apropiat tot seguint els principis de la redacció científica en anglès. A més, aplicaran aquests coneixements per redactar i millorar el seu propi manuscrit científic. Per blocs, els alumnes aplicaran les lliçons apreses a cadascun dels apartats del seu manuscrit i també revisaran els textos de dos dels seus companys, suggerint a la vegada consells per millorar-los, tot sota la supervisió dels dos professors del curs.

El curs inclou el temari següent:

Biomedical writing basics

IMRaD structure for research papers

The writing process and how to choose a journal

The introduction section

Principle: Fluidity

Avoiding plagiarism

Writing the introduction

The methods section

Precision

Writing the methods section

The results section

Principle: Simplicity

Presenting data and making good figures

Writing the results

The discussion section

Principle: Concision

Writing the discussion

Putting it all together and the icing on the cake

Titles

Abstracts

Summary statements and conclusions

Putting together the manuscript

Getting published

How to deal with the reviewers

Bases de les beques … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere