Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Catalunya: S’allarga el termini per fer propostes per al Pacte Nacional per la Llengua que es tancarà el proper 16 de setembre

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya tancarà el divendres 16 de setembre el termini per presentar propostes en el marc del procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua que es va obrir a l’abril.

Actualment, ja s’han rebut més de 120 aportacions que, juntament amb les que arribin en els propers mesos, serviran de base per a la discussió política i l’acord parlamentari que tindrà lloc a la tardor.

La prolongació del termini des de final de juny fins a mitjan setembre facilitarà que les entitats puguin fer més propostes col·lectives, organitzar noves sessions de proximitat i que els ciutadans puguin enviar més propostes individuals al portal del Participació ciutadana.

La convocatòria del procés participatiu per part del Govern pretén recollir totes les sensibilitats i propostes de tots els àmbits per impulsar l’ús del català i reforçar-lo institucionalment. Per fer arribar el debat a tots el sectors, la Secretaria de Política Lingüística ha organitzat 12 sessions deliberatives i presentacions a 15 ciutats de totes les demarcacions. A més, entitats de diversos àmbits han respost la crida governamental i ja s’han organitzat més d’una vintena d’actes de proximitat per debatre i formular propostes.

Entre el 16 i el 30 de setembre s’enllestirà la recollida i síntesi de propostes per fer-ne un retorn a la ciutadania i oferir-lo a la taula del Pacte Nacional per la Llengua d’acord amb el calendari anunciat mesos enrere, que preveu que se signi al desembre d’enguany.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere