Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes es reactiva i ha renovat el seu Equip de Coordinació

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El CEUCAT elegeix unànimement Yolanda Souto com a coordinadora i Berta Guinó com a secretària

Després de 2 anys de situació d’interinitat, el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) es reactiva «amb força per defensar els estudiants d’arreu del país».

La candidatura «Connectem CEUCAT», liderada per les Universitats de Barcelona i Girona, ha estat escollida amb el suport unànime del Ple

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), màxim òrgan de representació estudiantil de Catalunya, ha renovat el seu Equip de Coordinació en una sessió plenària celebrada el 30 de juny de 2022 a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.

L’ens estarà liderat a partir d’ara per la coordinadora Yolanda Souto Bonnin, estudiant de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona, i per la secretària Berta Guinó Comas, estudiant de Dret i Ciències Polítiques a la Universitat de Girona.

La seva candidatura, anomenada «Connectem CEUCAT» va rebre el suport unànime dels membres del Ple del CEUCAT.

L’elecció pretén obrir una nova etapa per a «recuperar el seu paper com a agent actiu i clau en la governança del sistema universitari català» i la nova direcció es fixa com a objectiu «aconseguir un nou estatus jurídic que ens permeti continuar treballant pels drets de l’estudiantat».

Així doncs, reclamen a la Conselleria d’Universitats i Recerca deixar de ser un grup de treball del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) i esdevenir «una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat per complir els seus fins», de la mateixa forma que el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Els objectius generals d’aquesta etapa són, entre d’altres, vetllar perquè la representació estudiantil dins el CEUCAT sigui paritària, fomentar l’ús del català com a llengua de cohesió social, tenir posicionaments actius sobre les qüestions universitàries i socials i garantir la transparència activa, així com assegurar una bona relació institucional amb el Govern, el CNJC i la Xarxa Vives d’Universitats.

El CEUCAT és un òrgan creat el 2012 entre el Govern, Rectorats i estudiants que té per objectiu defensar els drets de l’estudiantat, coordinar els i les representants d’estudiants de cadascuna de les dotze universitats catalanes, participar dels sistemes de garantia de la qualitat universitària, representar el col·lectiu de l’estudiantat davant l’administració catalana i actuar com a nexe entre el moviment estudiantil i les institucions.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere