Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EDITORIAL: La publicitat del Negoci Comercial Universitari versus la publicitat Col·laboradora del Projecte

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

No ens fem trampes al solitari: les Universitats quan posen publicitat dels seus centres als mitjans de comunicació ho fan perquè sigui efectiva per reclutar nous estudiants.

Però no només per això posen publicitat que seria el més pragmàtic i útil, sinó també ho fan o per millorar el prestigi de l’Equip de govern de torn o del Consell Social algunes vegades.

Si hi ha un món de “fantasmes” en comunicació són les universitats i els centres educatius, en general.

Hi ha bons professionals òbviament, però també hi ha una tropa de directius i de funcionaris d’alt nivell que de comunicació i de premsa només en “saben” perquè són usuaris de premsa escrita i/o digitals. Seria com dir-se metges perquè utilitzen els serveis dels CAPs i els Hospitals.

Nosaltres que vivim de la publicitat ens hem tornat bojos?

El nostre comercial ja s’està tirant per la finestra?

Estem criticant als que ens donen de “menjar”?

Doncs després de 13 anys de premsa universitària, ja ho hem vist de tots colors i necessitem explicar-ho sense artificis: hi ha universitats que llencen els diners amb una publicitat inútil.

Una publicitat mal col·locada en les plataformes visuals, mal programades en els temps d’exposició i fins i tot algunes d’un infantilisme desfasat a l’època. Com si nosaltres els joves fóssim imbècils.

Més màrqueting social modern, que dissenys de despatxos de dissenyadors gràfics que fan de gurus de campanyes nefastes universitàries. Hi ha campanyes universitàries que utilitzen imatges comprades a Bancs d’imatges, que s’han utilitzats per productes poc recomanables per estudiants. Res a dir de la utilització de Bancs d’imatges, però sembla que ningú sàpiga que qualsevol jove amb un clic pot arribar a tot arreu i saber-ho per internet quasi tot.

Avui la bona publicitat, la que cal fer costat i engresca, és la que ajuda als projectes joves i creatius o sigui la publicitat col·laboradora del Projecte, sigui el que sigui. Sempre que el Projecte sigui honorable, conseqüent i creatiu.

Editorial en Àudio

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere