Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

SECCIÓ “E-mails a LO CAMPUS DIARI”: Per què pel català el Departament de Recerca i Universitats i el Departament Cultura de la Generalitat van a rotllos diferents?

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Estem observant que el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya amb el seu “Pla d’enfortiment del català en les universitats” no està ben emmarcat amb el “Pacte Nacional per la Llengua” que potencia el Departament de Cultura.

La Universitat ha de ser també motor del reforçament del català a nivell nacional.

El Govern català és un govern de coalició i cada un dels Departaments que qüestiono el dirigeixen partits diferents i potser falta coordinació.

I a més, potser és que no s’entén el paper del món acadèmic en el lideratge de  la recuperació lingüística i els primers culpables són els gestors universitaris, els professors i també els meus i meves companyes: els estudiants.

Segur que tothom vol reforçar el català i ho fa honestament, però cal trobar una bona estratègia i que sigui útil. La unitat d’acció és imprescindible.

Salut,

M.C. / Universitat Pompeu Fabra

—————-

Cartes anteriors:

SECCIÓ “E-mails a LO CAMPUS DIARI”: Per què ESADE no utilitza el català en les seves comunicacions públiques?

+++

Aquesta secció “E-mails a LO CAMPUS DIARI” és oberta a tothom que vulgui enviar algun text de màxim 300 paraules. Evidentment s’hauran identificar els autors a nosaltres, encara que si ho vol l’autor o autora del text, ho publicaren de manera anònima o amb pseudònim. E-mails a : locampusdiari@gmail.com

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere