Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Setmana Bio busca organitzadors d’activitats arreu de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

És un esdeveniment que promociona i dona a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població

Es preveu la confecció d’un programa d’activitats molt variat a proposta d’entitats i persones interessades en organitzar i oferir aquestes activitats

Del 15 al 23 d’octubre se celebrarà la desena edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, un esdeveniment impulsat per la Generalitat de Catalunya, a càrrec del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Enguany, arriba a la seva novena edició i les entitats i persones interessades a organitzar i oferir aquestes activitats ja s’hi poden inscriure.

La Setmana Bio per l’Alimentació Ecològica és un esdeveniment en què se celebraran tot un conjunt d’activitats arreu del territori català, de manera presencial i virtual, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. Igual que en les darreres edicions, enguany també es preveu la confecció d’un programa d’activitats molt variat.

La fase prèvia de la Setmana Bio ja està oberta i totes les persones i entitats interessades en la producció i l’alimentació ecològica poden organitzar activitats per nodrir el programa de la Setmana Bio i donar-se a conèixer entre la població, sempre dins de l’objectiu global d’informar i difondre la producció i alimentació ecològica. Per facilitar l’organització, les activitats del programa s’agrupen en 5 famílies:

·Visites a operadors ecològics

  1. Activitats comercials
  2. Activitats de divulgació
  3. Activitats gastronòmiques
  4. Setmana Bio a l’Escola

L’objectiu és que les persones productores i elaboradores de productes ecològics, entitats i organitzacions interessades, administracions locals, escoles i centres docents, biblioteques, centres cívics, restaurants, minoristes, grans superfícies, etc., puguin organitzar aquella activitat que millor s’adeqüi a les seves necessitats, sempre dins dels objectius generals de la Setmana Bio.

Totes les activitats relacionades amb la comunitat educativa s’agruparan en la Setmana Bio a l’escola, que tindrà per objectiu donar a conèixer la producció agrària i l’alimentació ecològiques a la comunitat educativa, tant a l’alumnat com a les famílies. Durant la Setmana Bio també es lliuraran els guardons del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica de l’edició d’enguany, en el que es poden presentar candidatures fins el proper dia 25 de juliol.

La Setmana Bio disposa d’una plataforma web, setmanabio.cat, que permet la gestió i difusió del projecte i millorar l’experiència, tant dels organitzadors com dels participants en les activitats del programa. D’aquesta manera s’alimenta l’apartat amb recursos online, que ofereix recursos d’interès relacionats amb la divulgació de la producció ecològica i el consum d’aliments ecològics.

Així doncs, totes les persones interessades en organitzar activitats han de fer-ho a través de la pàgina web setmanabio.cat, que des del dia 1 de juliol ja permet l’entrada de propostes al programa. El període d’inscripcions serà fins el dia 30 de setembre si es vol rebre material de suport a les activitats, data a partir de la qual encara es podran inscriure activitats fins el darrer dia de la Setmana Bio però sense rebre aquest material. A la pàgina es pot trobar tota la informació relativa als diferents tipus d’activitats que es poden organitzar, així com les condicions, el formulari d’inscripció i el material gràfic que es pot descarregar i utilitzar per a la promoció i senyalització de les activitats.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere