Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nou impuls al CAMPUS de les ARTS: conveni entre la Universitat de Barcelona i la Generalitat de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Es tracta d’un projecte en el qual participen totes les entitats que actualment imparteixen educació artística de nivell universitari o superior a Catalunya

Permet compartir recursos i desenvolupar activitats conjuntes entre les universitats i els centres artístics superiors

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i el rector de la UB, Joan Guàrdia, han signat avui (14/07/2022) un conveni per desenvolupar el projecte

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i el rector de la UB, Joan Guàrdia, han signat un conveni per desenvolupar el Campus de les Arts, un projecte liderat per la UB en el qual participen totes les entitats que actualment imparteixen educació artística de nivell universitari o superior a Catalunya. Durant l’acte, també han formalitzat la participació en el Campus, amb la signatura de l’annex de l’acord, tretze centres de l’àmbit dels ensenyaments artístics vinculats al Departament d’Educació.

El conseller d’Educació ha manifestat que “el que fem avui és sumar diferents trajectòries, experiències, maneres de fer i mirades. Per tant, ens comprometem a desenvolupar els ensenyaments artístics superiors a Catalunya“. Ha destacat que “el futur Campus de les Arts ha de ser i serà l’espai institucional compartit que ens permetrà treballar amb el mateix objectiu que tenim tots, que és el benefici de l’alumnat“. Finalment, ha destacat la “col·laboració i coordinació del Departament d’Educació i l’espai universitari i el lideratge compartit amb la UB“.

El rector Joan Guàrdia ha definit el Campus de les Arts com “el compromís conjunt d’ensenyar“. També ha assenyalat la importància del projecte per ampliar la visió de la ciència i la innovació a Catalunya: “El campus de les arts és i serà fonamental per demostrar que quan es parla de ciència i generació de coneixement ens referim a molt més del que s’acostuma a creure” . 

L’acord constata l’important nombre d’estudiants d’ensenyaments artístics de nivell superior a Catalunya, més de 8.000, amb uns 2.000 estudiants d’entrada i més de 1.500 titulats per any. És un espai per compartir recursos i desenvolupar activitats conjuntes entre els universitats i els centres artístics superiors des d’una aproximació de complementarietat i interdisciplinarietat per treballar com a reptes la recerca artística des d’una vessant més aplicada potenciar la transferència de coneixement i preveure la formació i l’especialització del professorat dels ensenyaments artístics.

Aquesta situació permet el desenvolupament dels estudis de tercer cicle, màster i doctorat i la capacitat d’R+D+I. El Campus de les Arts està destinat a fer xarxa amb totes les universitats i centres d’educació artística universitària o superior del país per tal d’abordar aquests reptes. L’objectiu és crear un marc institucional compartit i, sobretot, una primera programació d’activitats i serveis comuns.

L’acord assenyala les diferents línies bàsiques en l’activitat del Campus de les Arts: recerca interdisciplinària, amb especial èmfasi en el foment de la recerca aplicada, mitjançant el desenvolupament de projectes d’R+D i la creació de programes de doctorat; cursos de màster i postgrau, principalment centrats en la capacitació científica i aplicada i en la formació de professorat; activitats de transferència del coneixement; internacionalització i intercanvis; un observatori dels ensenyaments artístics, i unes relacions institucionals orientades a les administracions però també a les indústries culturals, als grans equipaments i al teixit de professionals.

Avui signen l’addenda l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAPC), l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Conservatori Superior de Música del Liceu, l’Institut del Teatre (CSD i ESAD), el centre superior Taller de Músics, el Centre Superior de Música Jam Session, les escoles superiorsde disseny LCI, IED i CampusNET, l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia i l’escola superior de música SAE.

Actualment, a més de la UB i el Departament d’Educació participen en el projecte del Campus de les Arts la Conselleria de Recerca i Universitats, l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Girona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, els Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, Elisava (Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona), l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), el Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (EINA), l’Escola Massana (Centre d’Art i Disseny), l’Escola Universitària ERAM-UdG, BAU (Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona), l’Escola Superior de Disseny (ESDi), que van signar l’addenda el dia 12 de novembre de 2021.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere