Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Jornada de presentació de la col·lecció PAPER de l’OBSERVATORI de la INDÚSTRIA l’informe: Cadenes de valor estratègiques a la indústria catalana

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Dijous, 29 de setembre del 2022 De 12.00 h a 14.00 h Gratuït

La pandèmia de la Covid-19 i posteriorment el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna han demostrat que les interrupcions de les cadenes de valor mundials poden afectar productes i inputs estratègics, com ara els subministraments mèdics, l’escassetat de semiconductors que afronta la indústria de l’automòbil, o de matèries primeres (agrícoles i de metalls) per a la indústria en general.

Una de les lliçons clau que ens deixa aquesta crisi és la necessitat de conèixer millor les dependències estratègiques exteriors (actuals i possibles futures), i fins a quin punt comporten vulnerabilitats.

En aquest acte, Carme Poveda, directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç i autora de l’estudi, presentarà el Paper de l’Observatori de la Indústria número 20: Cadenes de valor estratègiques a la indústria catalana: anàlisi de dependències i especialització tecnològica.

El propòsit d’aquest estudi és identificar els punts forts i els punts febles de les cadenes de valor pròpies per tal de reforçar la resiliència de la indústria catalana davant xocs externs, com el que ha succeït amb la pandèmia o amb el conflicte d’Ucraïna, i donar suport a l’estratègia d’autonomia industrial i tecnològica compartida amb Europa.

Objectiu de l’acte: Presentar l’estudi on s’identifiquen els punts forts i els punts febles de les cadenes de valor pròpies i on es ressalta la importància de reforçar la resiliència de la indústria catalana davant xocs externs.

PROGRAMA

12.00 h Benvinguda: Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona

12.15 h Presentació del Paper de l’Observatori de la Indústria número 20: Cadenes de valor estratègiques a la indústria catalana: anàlisi de dependències i especialització tecnològica: Carme Poveda, directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç

13.00 h Cloenda: Natàlia Mas, directora general d’Indústria

Organitza: ACCIÓ – Agència per la Competitivitat de l’Empresa

Col·labora: Cambra de Comerç de Barcelona

Lloc: Casa Llotja de Mar  Pg. d’Isabel II, 108003 Barcelona

INSCRIPCIÓclicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere