Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat de Lleida: Nou programa per acollir i donar suport a persones refugiades

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Consell de Govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat en la sessió d’avui (21/07/2022) el Programa UdL Refugi. Dotat amb 25.000 euros, es tracta d’una iniciativa de suport i acollida per a persones apàtrides, refugiades, beneficiàries de protecció internacional i sol·licitants d’asil o protecció subsidiària, així com afectades per desastres naturals, i que hagin estat admeses en estudis oficials a la UdL.

El programa podrà acollir també professorat i personal investigador en cerca de protecció internacional que tingui interessos docents o de recerca en algun centre de la UdL, així com a personal d’administració i serveis en la mateixa situació.

Entre els seus objectius hi ha establir un procediment per a l’acollida acadèmica que faciliti l’accés i l’admissió d’aquestes persones, un programa de suport a l’aprenentatge de la llengua, ajuts a l’estudi per cursar programes de grau, màster o doctorat, oferir acompanyament a través del Programa de Voluntariat-Lligams o del de Mentories, en la recerca d’allotjament, d’oportunitats de feina, d’oci, de formació, traducció, suport en gestions burocràtiques, així com atenció psicològica i assessorament puntual administratiu i jurídic.

El programa també preveu dur a terme accions de sensibilització i educació per a la transformació social per elevar la presa de consciència entre la comunitat universitària.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere