Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els sindicats de mestres i professors de Catalunya desconvoquen les vagues per a l’inici de curs després d’arribar a un acord amb el Departament d’Educació

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’EIX DE L’ACORD: Escoles i instituts incorporaran 3.500 professionals de l’educació l’1 de gener per acompanyar la reducció d’una hora lectiva a tots els docents. La inversió serà de 170 milions d’euros.

Els set sindicats majoritaris d’educació : Ustec, CCOO, Intersindical-CSC, Professors de Secundària, UGT, CGT, i USOC han anunciat que desconvoquen els dos dies de vaga d’aquest inici de curs, previstos per al 7 i el 28 de setembre, després d’arribar a un acord amb el Departament d’Educació.

Els representants de mestres i professors han acceptat la proposta que els feia aquest dimecres el conseller d’educació, Josep Gonzàlez-Cambray: la incorporació de 3.500 docents més si desconvocaven les vagues per a aquest inici de curs. Aquesta era una de les línies vermelles que mantenia encallades les negociacions des de fa mesos.

Els sindicats docents han signat aquest acord unànime amb el compromís que durant el primer trimestre, fins a 31 de desembre, es continuï negociant la resta de reivindicacions.

Els representants dels sindicats han dit que, si durant aquest primer trimestre de marge per a la negociació, “no s’obtenen acords i resultats per al retorn de les retallades”, estan oberts “a convocar noves mobilitzacions”, en paraules de Iolanda Segura, d’Ustec.

Gonzàlez-Cambray celebra l’acord “històric” que permetrà tenir més docents que mai a Catalunya

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha celebrat l’acord “històric” que s’ha signat aquest dijous amb els sindicats del comitè de vaga i que permet la incorporació de 3.500 professionals de l’educació el proper 1 de gener de 2023, tant a escoles com a instituts, reduint una hora la càrrega lectiva a tots els docents del sistema educatiu de Catalunya.

Gonzàlez-Cambray ha destacat que no es produïa un acord amb tots els sindicats de forma unitària des de fa més de 20 anys i ha agraït que s’hagi pogut aprofitar l’obertura d’una finestra d’oportunitat per invertir 170 milions d’euros al sistema, per afegir a la primària 1.463 mestres nous (amb una inversió de 67 milions d’euros), i a l’ESO 2.009 professors (103 milions d’euros).

Amb tot, el nombre de docents a partir de l’1 de gener serà el més alt de la història de l’educació pública del país: “Estem més compromesos que mai amb l’educació pública a Catalunya”, ha manifestat. Així, en menys d’un any i mig de legislatura es reverteix la retallada més important que quedava des de fa més de 10 anys.

Tota la plantilla (de 76.406 mestres i professors) es podrà beneficiar d’aquesta reducció d’una hora lectiva, que es podrà aprofitar per dedicar més temps a la “coordinació de qualitat” i a facilitar el debat pedagògic en moments de canvi educatiu com l’actual, amb la implantació dels nous currículums, ha subratllat el titular d’Educació. A més, també es podrà donar una atenció de més qualitat a les famílies.

A més, Gonzàlez-Cambray ha indicat que s’ha donat resposta igualment a la majoria de reclamacions sindicals, convertint els terços de jornada en mitges jornades, començant un camí de reducció de ràtios a I3, incrementant el nombre de professionals d’atenció educativa, fent una aposta decidida per la Formació Professional, garantint la protecció del català i emprenent un procés d’estabilització del personal.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere