Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els DOCENTS DE SECUNDÀRIA preocupats perquè el curs escolar comença aquesta setmana sense els currículums definitius aprovats

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El curs escolar comença aquest any abans i amb els nous currículums derivats de la nova llei d’educació, la LOMLOE, pendents d’aprovar, cosa que preocupa els docents de secundària.

El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez-Cambray, ha dit aquest dilluns (5/9/2022) que d’aquí un parell de setmanes estaran aprovats, i ha assegurat que això no ha de comportar “cap problema” als centres educatius.

El conseller ha dit que al juny els centres ja van rebre “tota la informació” necessària per poder començar el curs:

“Nosaltres no podem iniciar el procediment que hi al darrere de l’aprovació d’un decret, a partir del 6 d’abril, que és quan surt publicat al BOE, perquè aquests currículums, com vostè sap, venen marcats per la LOMLOE, venen marcats pel Ministerio.”

“Els currículums vindran aprovats aquesta setmana o la setmana vinent, en un parell de setmanes, i els centres disposen de tota la informació des del mes de juny per tal de preparar el que calgui.”

Gonzàlez-Cambray s’ha mostrat molt satisfet que s’hagi desconvocat la vaga prevista per a l’inici de curs, després que els sindicats acceptessin fer-ho a canvi d’incorporar 3.500 mestres i professors nous al gener.

Segons ha dit, això suposarà que el sistema educatiu català tindrà “més mestres i professors que en tota la història”, i s’ha mostrat confiat que la incorporació a mig curs no comportarà gaires problemes.

Un probable desgavell

Molt en desacord s’hi ha mostrat Iolanda Segura, portaveu del sindicat majoritari USTEC-STE’s, que ha dit que probablement hi haurà “un desgavell” per organitzar la incorporació dels nous docents al gener, però ha afegit que a llarg termini és una molt bona notícia:

“La incorporació de 3.500 docents a les aules a primària i a secundària no es podia deixar escapar, si no ves a saber quan ho hauríem pogut tenir. Serà una plantilla estructural que ha vingut per quedar-se, i això potser ara generarà un desgavell, però de cara a propers cursos serà un factor molt positiu.”

Una “treva” en la “guerra”

Segura ha qualificat l’acord per desconvocar la vaga de “batalla” guanyada pels sindicats, que ara hi ha una “treva” en la “guerra” amb la Conselleria, i ha criticat com s’ha fet l’avançament del curs.

En aquest sentit, ha afirmat que hi haurà problemes en alguns municipis perquè no hi haurà prou monitors titulats per cobrir les activitats extraescolars de la tarda, tot i que no ha sabut precisar en quins.

Sobre la intenció d’Educació de mantenir l’avançament del curs els pròxims anys, Segura ha afirmat que en els pròxims mesos els sindicats volen “negociar aquest calendari des de zero”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere