Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Efemèrides egiptològiques a la Universitat Autònoma de Barcelona: Bicentenari del desxiframent dels jeroglífics

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

14 de setembre de 2022  17 h.

a l’Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres

L’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic de la UAB (IEPOA) organitza diverses activitats per commemorar dos importants efemèrides que van marcar fites en la història de l’Egiptologia i de les ciències humanes en general: el desxiframent de la pedra de Rosetta i el descobriment de la tomba de Tutankhamon, fa, respectivament, dos i un segle.

La primera d’elles, és l’acte «Je tiens el affaire! – Jean-François Champollion», que celebra el bicentenari del desxiframent de l’escriptura jeroglífica. Aquest desxiframent va ser possible gràcies als estudis d’aquest historiador francès, considerat el pare de l’Egiptologia, sobre les inscripcions de la pedra de Rosetta.

L’acte anirà a càrrec de Josep Cervelló, professor agregat d’Egiptologia de la UAB i director de l’IEPOA, qui farà una xerrada divulgativa, i comptarà amb la participació del grup musical Neteru Ensemble i del rapsode Miquel Santaeulalia.

En l’organització de l’acte col·laboren el Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana, el Deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres, el Vicerectorat de Comunicació i de Cultura i la Biblioteca d’Humanitats.

Fotografia: Pedra de Rosetta.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere