Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Catalunya: Neguit de milers d’estudiants d’FP que encara no saben si tindran plaça

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El departament diu que un de cada 4 estudiants que obtenen la plaça sol·licitada no s’acaba matriculant, i això endarrereix el procés

Aquest dimecres (7/9/2022) ha arrencat el curs a Secundària i a la Formació Professional, però molts alumnes no podran començar l’FP fins a finals de mes. El problema no són les places –l’oferta s’ha incrementat, de fet–, sinó el procés que se segueix per assignar-les. Això fa que a dia d’avui milers d’alumnes tinguin el neguit de no saber què estudiaran i on, ni si hauran d’acabar optant per la privada.

Un 60% de les places de grau superior estan reservades a alumnes que venen de batxillerat i, a més, molts alumnes sol·liciten més d’una plaça per garantir-se un lloc, i després no s’hi matriculen.

Ho ha explicat el conseller d’Educació, Josep González-Cambray:  

“Un 25% de l’alumnat fa una sol·licitud de cicle formatiu de grau mitjà o de cicle formatiu de grau superior i després no s’hi acaba matriculant, tot i haver-li donat la plaça que ha demanat. Això fa que hàgim de fer un segon procediment d’orientació, informació i matrícula, i fa que el procés no sigui prou immediat o tan immediat com ens agradaria.”

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere