Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Catalunya: Comença la segona fase d’admissió dels ensenyaments de formació professional

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Hi ha un total de 20.311 places vacants al grau mitjà i grau superior

Ha començat la segona fase d’admissió dels ensenyaments de formació professional, tant pel que fa al grau mitjà com al grau superior. Així, s’han publicat totes les vacants disponibles en l’oferta d’FP al web del Departament d’Educació i a tots els centres educatius que ofereixen aquests ensenyaments formatius.

La segona fase d’admissió començarà demà i es podrà dur a terme fins divendres 16 de setembre. Tots aquells aspirants que hagin quedat en llista d’espera del primer procés podran ara ampliar la seva sol·licitud inicial i demanar places a tots els centres que encara en tenen de disponibles. A totes aquestes persones se’ls ha enviat un correu electrònic amb un enllaç a la sol·licitud de preinscripció per tal d’avisar-les i facilitar l’ampliació de la seva sol·licitud.

A data d’avui, encara queden un total de 20.311 places vacants: 10.019 places de grau mitjà i 10.292 de grau superior. El nombre d’aspirants no es podrà conèixer fins que no acabi el nou procés de preinscripció que s’ha iniciat avui.

El procés de preinscripció d’FP és complex i els aspirants poden fer sol·licituds molt selectives, escollint no només per cicle formatiu sinó també centre i torn, sent cada una de les copions una tria diferent. A més, el nombre de vacants varia a cada pas del procés perquè un percentatge molt alt de l’alumnat que ha obtingut una plaça assignada finalment no s’acaba matriculant i això fa que es generin noves vacants que poden ser ocupades per persones que havien quedat en llista d’espera.

La immensa majoria de cicles formatius tenen encara a dia d’avui places disponibles. Per exemple, entre els 5 més demanats a la primera volta, les places vacants són les següents:

Grau mitjà

1.Cures auxiliars d’infermeria: 479 vacants

2.Sistemes microinformàtics i xarxes: 780 vacants

3.Gestió administrativa: 1.284 vacants

4.Guia en el medi natural i de temps de lleure: 450 vacants

5.Electromecànica de l’automòbil: 392 vacants

Grau superior

1.Educació infantil: 399 vacants

2.Administració i finances: 858 vacants

3.Integració social: 492 vacants

4.Laboratori clínic i biomèdic: 25 vacants

5.Màrqueting i publicitat: 313 vacants

Prioritat per l’alumnat de continuïtat

L’aposta del Departament d’Educació en aquesta preinscripció ha estat garantir la continuïtat en els estudis de l’alumnat de 16 anys. A hores d’ara, el 97’2% d’aquest alumnat ha obtingut una plaça desitjada, el 90’7% dels quals en la primera petició. L’índex d’assignació de places d’aquest alumnat és un 30% superior al del curs passat.

De cara al proper curs, el Departament d’Educació assumeix que el procés de preinscripció de la Formació Professional ha de viure noves millores per simplificar més el tràmit, així com valorar la implantació de millores també al seu calendari.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere