Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Redissenyat el web institucional INTERCAT adreçat als estudiants estrangers per introduir-se en la llengua i cultura catalanes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El web Intercat, impulsat pel Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, estrena un nou disseny més interactiu i intuïtiu per facilitar que els estudiants internacionals que es matriculen a les universitats de Catalunya s’introdueixin en la llengua i la cultura catalanes. Entre les millores que s’han introduït cal destacar la incorporació de nous filtres per tal de facilitar a l’usuari l’accés a la informació i també s’ha treballat l’accessibilitat de les pàgines que conformen el web. Així doncs, l’objectiu és que sigui una eina encara més útil per a l’acollida lingüística i cultural dels estudiants internacionals.

Els estudiants internacionals poden trobar al web Intercat recursos en línia per aprendre català així com la informació del cursos que ofereixen les universitats catalanes i els programes d’acollida lingüística. També recull tota la informació sobre els exàmens oficials de català, les acreditacions i els ajuts i beques que existeixen per aprendre i conèixer la llengua i cultura catalanes.

L’acció de redisseny d’Intercat s’emmarca dins del Pla d’enfortiment de la llengua catalana en el sistema universitari i de recerca de Catalunya, que a més de reforçar el català en el món acadèmic i de la recerca i preservar el paper del català com a llengua pròpia i d’ús normal, també busca reforçar aquesta acollida lingüística i cultural a les universitats per als estudiants estrangers que fan estades a Catalunya.

L’estrena del nou disseny d’Intercat coincideix amb la celebració a Barcelona del congrés d’educació superior més important d’Europa que organitza l’European Association for International Education (EAIE) i que enguany ha escollit Catalunya com a amfitriona. Sota la marca Study in Catalonia, el Departament de Recerca i Universitats i les 12 universitats catalanes segueixen treballant per mantenir i posicionar la presència del sistema universitari català en l’àmbit internacional, tot promovent l’oferta formativa i oferint diferents recursos, com ara aquest web, per introduir els estudiants estrangers en la llengua i cultura de Catalunya.

Entre el 2020 i el 2022, Intercat ha tingut 162.590 usuaris i un total de 359.354 visualitzacions de pàgines. Aquest fet evidencia l’alta capacitat d’atracció d’estudiantat internacional que té el sistema universitari català i la necessitat de facilitar-los l’aprenentatge de la llengua i cultura catalanes a les diferents universitats de Catalunya. Durant el curs 2020-2021, un total de 34.755 estudiants internacionals van cursar els seus estudis de grau, màster o doctorat en les universitats catalanes.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere