Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nova convocatòria del Pla Serra Húnter per captar personal docent i investigador universitari amb criteris d’excel·lència internacional

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Fins el 13 d’octubre s’obre el termini per poder optar a 19 posicions en la categoria de lector

A partir del 17 d’octubre, s’obrirà la convocatòria per cobrir una plaça de professorat agregat

L’objectiu és la incorporació a les universitats públiques de personal docent i investigador altament qualificat amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals

El Pla Serra Húnter (SHP) obre, a partir d’avui, la segona de les dues convocatòries anuals de contractació de personal docent i investigador a les universitats públiques catalanes amb criteris d’excel·lència internacional. Aquesta crida ofereix un total de 20 places, 19 corresponents a contractacions en la categoria de professorat lector amb voluntat de permanència (tenure-eligible lecturer) i una de professorat agregat (associate professor). L’objectiu d’aquestes convocatòries és la incorporació a les universitats públiques catalanes de personal docent i investigador altament qualificat i amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals.

Les persones seleccionades hauran de dur a terme tasques docents així com cooperar amb els grups de recerca existents i/o desenvolupar noves línies de recerca complementàries.

Les ofertes s’engloben en els camps d’estudi següents: ciències, ciències de la vida, ciències socials, enginyeria i humanitats, i les quatre universitats que ofereixen les contractacions són la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat de Lleida (UdL), Universitat de Girona (UdG) i la Universitat Rovira i Virgili (URV).

En el cas de les places de professorat lector, el termini per presentar candidatures comença avui i finalitza el 13 d’octubre, mentre que per a la plaça de professorat agregat va del 17 d’octubre al 3 de novembre.

El SHP s’emmarca en el nou model de personal acadèmic que el Departament de Recerca i Universitats promou per reforçar l’obertura social i la internacionalització de les universitats catalanes amb la voluntat d’avançar cap a una estructura docent més flexible i oberta al món.

El SHP és una de les vies de contractació del personal docent i investigador (PDI) a les universitats públiques catalanes que, des de l’any 2003, quan s’impulsa el Pla, ha significat 1 de cada 4 incorporacions de PDI.

Les persones candidates que s’incorporen al pla ho poden fer en quatre categories. En el cas de la figura del lector amb voluntat de permanència (tenure-elegible lecturer), el SHP fomenta un model de carrera acadèmica més exigent en el moment de la incorporació inicial del professorat però, en contraprestació, hi ha una disposició a facilitar-ne l’estabilització si passa les avaluacions respectives de la universitat i del SHP.

Les persones aspirants han d’estar en possessió del doctorat i disposar d’una trajectòria acadèmica excel·lent, preferentment amb experiència internacional. Per a les ofertes de professorat agregat, cal disposar d’almenys tres anys d’experiència postdoctoral. Les comissions de selecció estaran integrades per acadèmics, nacionals i internacionals, de prestigi reconegut.

Les persones guanyadores signaran un contracte amb la universitat corresponent com a professorat lector o agregat, segons que s’escaigui. Els salaris seran els fixats per les universitats catalanes. En el cas del professorat lector, la universitat es compromet a convocar un concurs d’agregat (una categoria permanent) en finalitzar el contracte, sempre que la persona hagi obtingut una avaluació positiva.

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere