Comença el primer congrés Deep Tech a Barcelona acull científics i tecnòlegs capdavanters
Aquest 22 de setembre, de 9:30 a 20 hores, tindrà lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona el primer Deep Tech Summit, l’esdeveniment de referència per a la comunitat emprenedora a la ciutat, coorganitzat per la UPC. S’hi exposaran els avenços més disruptius en els àmbits de la salut, la biotecnologia, la intel·ligència artificial, el ‘blockchain’, la mobilitat urbana, la quàntica i l’estratègia catalana New Space, entre d’altres. Molts d’aquests avenços són d’empreses sorgides d’universitats i centres de recerca catalans.
Barcelona Deep Tech Summit comptarà amb 500 participants nacionals i internacionals i més de 30 experts d’empreses capdavanteres i solucions basades en la tecnologia i la sostenibilitat, a més de la participació de grans corporacions i grups inversors. L’esdeveniment neix de la iniciativa Barcelona Deep Tech Node, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Barcelona Activa, i la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), que codirigeix el congrés per part de les universitats catalanes; la Universitat de Barcelona (UB); la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Es coorganitza també amb ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Amb aquest congrés es pretén aglutinar experiències i ponències que ajudin a enfortir la comunitat deep tech a Barcelona i al món.
Obriran l’acte, a les 9:30 hores, la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet; el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, i el rector de la UPC, Daniel Crespo. A les 13 hores, la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, conversaran sobre la situació de l’emprenedoria tecnològica a Espanya i l’aportació de les start-ups deep tech a desafiaments globals i contemporanis. El moderador serà Jaime Garcia Cantero, analista i director de contingut de Retina.
Durant tota la jornada s’exposaran els avenços més disruptius en àmbits com ara la salut, la biotecnologia, la mobilitat urbana, la indústria, la quàntica o l’estratègia catalana New Space. A les conferències i taules de debat hi haurà presència d’empreses i professionals de referència en l’àmbit deep tech, entre ells, representants de la NASA, Meta IA, Nestlé o ABB Robotics.
S’analitzarà el paper de les universitats i dels centres de recerca en el desenvolupament dels ecosistemes deep tech; es plantejaran les tendències relacionades amb les tecnologies industrials, la innovació i la relació de corporacions i start-ups; l’impacte de l’estratègia New Space, les tecnologies vinculades a la impressió 3D, intel·ligència artificial, o sistemes de comunicació com el 5G. També s’abordaran els nous models de ciutat entorn a la mobilitat urbana.
En el marc del congrés, hi haurà un fòrum d’inversió, amb la coparticipació d’ESADE BAN i la presència de business angels i diferents fons d’inversió destinats a start-ups deep tech.
L’esdeveniment compta amb el suport de Damm, AWS, Kaudal i GoHub i amb la col·laboració de la Institució de Centres de Recerca de Catalunya (CERCA), l’associació TECNIO, Hello Tomorrow, DeepTech Alliance, Stage2, Secpho, Mobile World Capital Barcelona, ESADE BAN, IESE i Retina Prisa Media.