Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern Valencià aprova una rebaixa del 10% en les taxes universitàries per al curs 2022/23 respecte a l’anterior, que se suma a la reducció del 20 % des de 2017

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La vicepresidenta i portaveu del Govern Valencià, Aitana Mas, ha destacat que aquest curs 2022-2023 “un total de 120.000 estudiants valencians s’estalviaran de mitjana 250 euros en la matrícula a la Universitat respecte a 2017”.

Mas ha realitzat aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al Ple del Consell, que aquest ha tingut lloc a Torrent (23/9/22), en què s’ha aprovat el decret pel qual es redueix un 10 % respecte al curs anterior l’import de les taxes per a la prestació dels serveis acadèmics universitaris per al curs que comença ara.

La vicepresidenta ha destacat que l’objectiu del Consell és “aconseguir que cap alumne o alumna deixe d’estudiar a la Universitat per motius econòmics. Per això, des de 2017 hem reduït les taxes universitàries un 20 %, a la qual cosa sumem ara un 10 % més, cosa que suposa un estalvi mitjà de 250 euros per estudiant” respecte a fa cinc anys.

Mas ha explicat que aquesta rebaixa “s’aplicarà tant per als ensenyaments universitaris de grau i de màster, i de matrícula per a la tutela acadèmica de doctorat, com sobre l’import de les taxes corresponents als serveis d’avaluació, realització de proves i tasques de secretaria”.

“Continuem així un any més, reduint les taxes universitàries i mantenint un programa ampli de beques i ajudes universitàries per a eliminar les desigualtats socials que dificulten l’accés i la permanència per a obtindre una formació universitària”, hi ha afegit.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere