Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nanoligent tanca una ronda de 2,8 M € per avançar en el desenvolupament de tractaments innovadors contra el càncer

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau està especialitzada en el desenvolupament de tractaments contra el càncer basats en nanotecnologia. 

La inversió final l’ha liderat el fons i&i Biotech Fund (i&i Bio), amb 1 M €. En aquesta operació, i&i Bio s’uneix als inversors anteriors, Italian Angels for Growth (IAG), una de les xarxes més gran de business angels d’Itàlia, i AVANTECA Partners, una empresa suïssa de gestió d’actius. En total, la xifra d’inversions ha assolit els 2,8 M €. 

Nanoligent SL, spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau, es centra a desenvolupar nous fàrmacs per al tractament de més de 20 tipus de càncer metastàtic. La seva proposta de tractament es basa en l’eliminació dirigida de cèl·lules canceroses que sobreexpressen el receptor CXCR4. Aquest receptor, un biomarcador de mal pronòstic i resistència a la teràpia habitual, es considera clau en els processos de desenvolupament de la metàstasi, trobant-se sobreexpressat en un nombre significatiu de pacients de més de 20 tumors diferents. L’empresa està desenvolupant una nova plataforma nanotecnològica patentada, amb potencial per superar les limitacions dels tractament actuals basats en conjugats de drogues citotòxiques amb anticossos.  

L’empresa acaba de tancar la seva primera ronda de finançament per 2.800.000 euros, la qual cosa li permetrà impulsar el desenvolupament de múltiples candidats a fàrmacs i avançar en el desenvolupament preclínic del seu candidat principal en una varietat de tipus de tumor. 

La darrera inversió ha estat aportada per i&i Biotech Fund, un fons que inverteix en empreses biotecnològiques en fases inicials, amb oficines a Luxemburg i Praga que compta amb el suport del Fons Europeu d’Inversions. El nou fons s’uneix als inversors anteriors de Nanoligent, les empreses Italian Angels for Growth i AVANTECA Partners, ambdues especialitzades en donar suport a empreses científiques innovadores en fases inicials.  

Menys d’un terç dels pacients metastàtics acabats de diagnosticar responen a les teràpies actuals, cosa que fa de la metàstasi un dels reptes no resolts més urgents del càncer. Amb el suport d’i&i Biotech Fund, juntament amb els nostres inversors existents, assolirem una de les fites actuals centrada en la sel·lecció del primer candidat de la nostra cartera de teràpies dirigides a metàstasi” destaca Montserrat Cano, directora general de Nanoligent. 

“Nanoligent és la cinquena inversió del nostre fons i pertany a un grup de teràpies oncològiques dirigides de la nostra cartera. Estem molt satisfets amb la singularitat de la seva tecnologia. La plataforma està desenvolupada per un equip de científics i gestors altament motivats, experimentats i totalment compromesos. El seu projecte té un gran potencial per convertir-se en un tractament eficaç per a múltiples tipus de càncer metastàtic”, assenyala Jaromir Zahrádka, soci director d’i&i Biotech Fund. 

Dos dels inversors anteriors ja s’han incorporat al Consell d’Administració de Nanoligent, que actualment està format per Michele Marzola (Italian Angels for Growth), Michael Milos (Avanteca Partners), Manuel Rodríguez (president) i Montserrat Cano (secretaria). 

Estem encantats de donar la benvinguda al Fons i&i Biotech a Nanoligent. Per la seva diligència científica i professionalitat en la seva gestió, serà un soci important per a Nanoligent i estem contents de poder continuar invertint conjuntament”, ressalta Michele Marzola, que juntament amb Alessandro Toniolo són co-líders d’Italian Angels for Growth per aquesta inversió. 

Per la seva banda, Michael Milos d’AVANTECA Partners considera que  i&i Bio “és el soci adequat per al desenvolupament de Nanoligent. Ha demostrat un coneixement científic profund, a més de gaudir d’una bona connexió amb la industria farmacèutica. Tots junts esperem portar el pla de desenvolupament de Nanoligent de manera efectiva a les properes etapes”. 

Fotografia: D’esquerra a dreta: Manuel Rodríguez Mariscal (Chairman of Nanoligent), Jaromir Zahrádka (i&i Bio), Barbora Sumova (i&I Bio), Michael Milos (Avanteca Partners), Montserrat Cano (CEO Nanoligent), Michele Marzola (IAG), Ramon Mangues (IIB Sant Pau), Patricia Álamo (Research Scientist Nanoligent), Antoni Villaverde (IBB-UAB), Isolda Casanovas (IIB Sant Pau), Lorena Alba (IIB Sant Pau), Ugutz Unzueta (IIB Sant Pau).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere