Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Política Lingüística du a la trobada LaTroca youtubers, tiktokers i podcasters valencians

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La trobada de joves creadors digitals es farà a Palma el 15 d’octubre

L’organització ha fet públic el programa d’actes i les inscripcions es poden fer en La Troca 

La trobada de joves creadors digitals que tindrà lloc al Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma el 15 d’octubre inclourà una sèrie de taules redones durant el matí, en què tiktokers, jugadors de videojocs, creadors de pòdcasts i youtubers parlaran sobre diferents qüestions relacionades amb la creació de continguts en Internet i amb la comunitat de creadors en la nostra llengua, juntament amb una activitat lúdica.

Després d’una breu salutació inicial dels representants institucionals de Política Lingüística de les Illes Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana, LaTroca començarà amb una trobada de tiktokers, que parlaran sobre llengua i humor en Internet. Hi participaran Berta Aroca (@bertaarocach), Fran Tudela (@cabrafotuda) i Antoni Guiscafrè (@antonigrr), moderats pel periodista Jaume Ribas.

En segon lloc, joves ‘streamers’ debatran la situació de la comunitat de jugadors de videojocs en català. Hi intervindran els jugadors Susa Pérez (simmer_valenciana), Norman López (LopezNorman44) i Jaume Plomer (ElodinSinContexto), amb la moderació del també jugador de videojocs Francesc Felip (drfelip).

A continuació, diferents creadors de pòdcasts conversaran sobre l’eclosió d’aquest fenomen i l’empoderament en les xarxes. Aquesta taula redona comptarà amb la presència d’Ofèlia Carbonell (Gent de merda), Júlia Mérida (Pati de butaques / Sala 3), Carmen Alonso (Deparkineo) i Març Llinàs (Mòbil, cartera, claus). Serà moderada per la periodista i podcastera Clàudia Darder.

L’última trobada del matí, que debatrà sobre la comunitat de joves creadors en la nostra llengua, reunirà els youtubers Pol Gise i Marta Meneu (laprestatgeria) i la periodista i creadora del pòdcast ‘Polo de llet’, Inès Mateu. El moderador d’aquesta taula redona serà el periodista i youtuber Àngel Aguiló.

LaTroca continuarà de vesprada amb la gravació en directe del pòdcast ‘Tabac i sobrassada’, dels mallorquins Tomeu Mir i Rafel Manera i l’andorrà Pablo González, en el qual hi haurà espai per a la intervenció d’alguns dels participants i convidats a la trobada i altres sorpreses.

Finalment, a les 18 h està programat un concert del grup RapRural, a la plaça de Miquel Maura, davant del Teatre Municipal Xesc Forteza.

LaTroca té com a objectiu la potenciació del panorama de creació digital en la nostra llengua, fomentant la relació i el coneixement entre joves de diferents territoris. Es tracta d’una iniciativa impulsada conjuntament per les àrees de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana, a més d’Ib-jove. També hi col·laboren l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma i l’Obra Cultural Balear. 

La inscripció es pot fer ací: La Troca

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere